SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedef Merkezi Nisan'da Açmak

0
Güncellendi - 2018-01-27 05:27:58
Hedef Merkezi Nisan'da Açmak
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan bölgenin ilk Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nün çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nü Nisan ayı içerisinde hizmete sunmayı planladıklarını söyledi.

Engelli bireylerinin ve ailelerinin hizmete sunulmasını için yakından takip ettiği bölgenin ilk Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü, Nisan ayı içerisinde hizmete sunulması planlanıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nün çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bölgede Engelsiz Yaşam merkezi’nin olmadığını ifade ederek, “Hakikaten bölgemizde engelsiz yaşam merkezi yoktu. Özellikle engelli çocukları olan ailelerin sıkıntıları vardı. Kaldı ki Belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışı içerinde bu tür hadiselere de hassasiyet göstermesi ve sosyal belediyecilik anlamında da hizmetlerin diğer hizmet belediyeciliği, kültürel belediyecilikle birbirleriyle yarış içerinde olması gerekiyordu. Sosyal belediyecilik kapsamı içerinde bir taraftan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni düşünürken, diğer taraftan Sosyal Yaşam Merkezi, Spor Merkezi, diğer taraftan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tüm Üniteleri de yine bu sosyal belediyecilik kapsamı içerisinde faaliyete geçirme gayreti içerisindeyiz. Sosyal Yaşam Merkezi’miz Mayıs veya Haziran bilemedin Temmuz ayı gibi devreye girer. Burayı da Nisan ayında programa dahil etmek istiyoruz. İnşaat ile ilgili tüm işlemler bitti, sadece çevre düzenlemesi ve parkla ilgili çalışmalara var. Bu ayın sonunda havalar iyi gittiği takdirde bu işlemlerde bitirilir. Ve Nisan ayında Engelsiz Yaşam Merkezimizi vatandaşların hizmetine açarız. Bunun içerisinde fitness salonlarından, yüzme havuzları, kütüphane, konferans salonundan, iş atölyelerinden, kafeteryalarından, dinlenme salonlarından, bahçedeki hobi bahçelerine kadar engellilerin her türlü ihtiyaçları dönüşülmüş ve plan projesi ona göre uygulanmıştır. Şu anda bahçedeki hobi bahçeleri çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Bölgenin ilk Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nün hizmete sunulması ile birlikte engellilerin ve ailelerinin önemli oranda rahatlayacağını belirten Başkan Gürkan, “ Eve bağlı ve annesine, babasına bağlı olan evlatlarımız var. O evlatlarımızın anne ve babaları bir veya iki saatliğine dinlendiklerinde üzerlerinde Beydağı kadar yük kalkmış gibi kendilerini hissediyorlar. Yakinen de bu ailelerin durumlarını takip ediyorum. Ve bu ailelerin serzenişlerini de biliyorum.  ‘İki saatliğine misafirliğe gidecek veya alışverişe gidecek,  dinlenecek bir zaman bulsak bize yeter’ diyen aileler için Engelsiz Yaşam Merkezi’mizdeki temel amaçta o.  Sıkıntılı süreçte olan aileler için çocuklarını getirip, burada rehberlik uzmanları, fizyoterapi uzmanlar tarafından ve iş atölyelerdeki sanat uzmanları tarafından onların zamanlarını daha iyi geçirebilme ve çocukların sıkılmama anlamında bir şeyler öğrenebilme, aileye olan baskı veya rahatsızlıkta belli oranda geriye düşecektir. O anlamda hem çocuklarımızın aileleri o süreçte rahat eder, hem de o çocuklarımız bir iş yapmanın hazını duyarlar ve enerjilerini de Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki faaliyetler ile gerçekleştirirler” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • alaettin baydaş (6 yıl önce)
    MALATYA BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN SELAHATTİN GÜRKAN BEYE . MALATYAMIZA KAZANDIRMIŞ OLDUĞU BU ESER İÇİN SONSUZ ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ. MALATYAMIZIN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN AHMET ÇAKIR BEY. MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN HACI UĞUR POLAT BEY. ENGELLİ EVLATLARIMIZ VE AİLELERİNİN YÜKLERİNİ HAFİFLETME NOKTASINDA . MÜKKEMMEL İŞLERE İMZA ATIYORLAR. .DOĞU ANADOLU İLLERİNİN İÇİNDE EN ÇOK ENGELLİLERİN YAŞADIĞI İL MALATYADIR. RAKAMSAL OLARAK.70.000 CİVARINDADIR. SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI DOĞRULTUSUNDA MALATYAMIZIN TÜM MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ARTIK BU DOĞRULTUDA ÇALIŞIYORLAR. MALATYAMIZI İDARE EDEN TÜM MÜLKİ İDARE AMİRLERİNE. MALATYA OTİZM DERNEĞİ ADINA ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ.. YÜCE ALLAHIM DEVLETİMİZE ZEVAL GETİRMESİN İNŞALLAH. . .
    0
    0
    Yanıtla