SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedef: Nüfusun Yüzde 45'ine Bu Yıl Doğalgaz

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın; “Malatya’nın doğalgaza kavuşturulması hususunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı ile Başbakanlıkta bir kısım hemşerilerimizin gayretleri ile Malatya’nın doğalgaza kavuşturulması daha da hızlandı” dedi.

Yapılan ihalenin sonunda Peker A.Ş.’nin ihaleyi kazandığını ve ardından yüzde 10 hissesi Malatya Belediyesine ait olan Pegaz A.Ş.’nin kurulduğunu ifade eden Belediye BaşkanıAkın, Pegaz A.Ş.’nin Malatya nüfusunun yüzde 45’inin yaşadığı bölgede doğalgazı bu sene hizmete sunabilmek için bütün gücüyle çalıştığını söyledi. Akın şu anda 18 ayrı noktada 6 taşeron müteahhit firma ile doğalgaz şebeke çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Vatandaşların doğalgazdan en kısa süre içerisinde faydalanabilmeleri için Pegaz tarafından kampanya düzenlendiğini, 1 Temmuz’da sona eren taksitli kampanyanın 15 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını da belirten Başkan Akın, “Biz Malatya Belediyesi olarak hemşehrilerimizin istekleri doğrultusunda bu kampanyanın devam etmesi için Pegaz A.Ş.yetkilileri ile görüşmeler yaptık ve kampanya’nın 15 Temmuz’a kadar uzatılmasını sağladık.

Ayrıca yine şirket yöneticileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 15 Temmuz’dan sonraki abone bağlantıları da en az 4 veya 5 taksit halinde yapılacaktır.15 Temmuza kadar müracaat etmiş olan hemşerilerimiz 10 taksitle abone bağlantılarının parasına ödeyecek. 15 Temmuz’dan sonraya kalırlarsa taksit sayısı 5’e düşecek” şeklinde konuştu.

Doğalgaz yakıtının çok ekonomik ve çevreci bir yakıt olduğunu da kaydeden Akın, “Bütün çabamız Malatya insanının bir an evvel ekonomik ve temiz yakıta kavuşmasıdır. Doğalgaz hayata geçince yüzde 48’den yüzde 80’e kadar ucuz yakıt elde edeceğiz.

Malatya halkının çevre dostu bir enerjiyi kullanması için her türlü imkanlarımızı zorlayarak hizmet üretmeye devam ediyoruz.” dedi.

Doğalgaz şebeke çalışmaları nedeniyle Nisan ayından buyana vatandaşlara ve Malatya Belediyesi’ne Nisan büyük rahatsızlıklar verdiklerini belirten Pegaz A.Ş. Genel Müdürü Turgay Zorlu ise, “Nisan ayında biz kazmayı vurduk. Nisan ayından beri bize göstermiş olduğunuz anlayış ve hoşgörüden dolayı sizlere vatandaşların huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel çalışma önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız