SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedef Olursunuz'

A- A+ PAYLAŞ

Rusya lideri Putin, Almanya’daki G-8 zirvesinin başlamasına üç gün kala silahlanma yarışını ön plana çıkaran önemli açıklamalar yaparak "ABD, Rusya sınırları yakınında füze kalkanı projesini gerçekleştirirse biz de Avrupa’yı füzelerimize hedef yaparız" dedi.

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Alman Der Spiegel dergisinin bugünkü sayısında yer alacak ve İtalyan Corriera della Sera gazetesinde dün yayınlanan açıklamasında, ABD yönetiminin Doğu Avrupa’ya füze kalkanı yerleştirme planlarının kendilerini tepki vermeye zorladığını söyledi. Putin, zirve öncesinde G8 ülkelerinden seçilmiş gazetelere verdiği röportajda, "Burada mevcut olmayan bir şeye karşı koruma duvarı oluşturulmaya çalışılıyor. Amerikan hükümetinin planları Moskova’yı tepki göstermeye zorluyor" dedi.

NÜKLEER KRİZ ÇIKAR

ABD’nin bu tutumu nedeniyle nükleer silah alanında bir krizin çıkma ihtimalinin büyüdüğünü savunan Putin, "Dünyanın stratejik dengesi bozuluyor" diye konuştu. Putin, "Bu şekilde konuşma yapmamın dünyada yeni silah yarışı başlatabileceğinin farkındayım. Ancak yeni silahlanma yarışı başlarsa sorumlusu kesinlikle Rusya değil, ABD. Biz füzelerimizi kime yönlendireceğimizi biliriz" dedi. Putin’in "Avrupa’yı hedef alırız" açıklamasıyla ilgili görüş belirten Moskova’daki askeri uzmanlar ise yeni hedeflerin ABD füze kalkanını yerleştirileceği Polonya ve Çek cumhuriyeti gibi ülkelerin olacağı üzerinde duruyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız