SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef Ortalama 6 Dakika.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:41:12
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 301’inci yıl dönümü programla kutlandı. Düzenlenen programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Hanifi Acar, “Malatya’da ortalama 6 dakikada yangın yerine gitmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı binasında yapılan program, itfaiyeciler tarafından okunan itfaiye duasıyla başladı. Açış konuşmasını Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar yaptı. Başkan Acar, “Her gün saat 08.30’da işe gelir, arkadaşlarımız araçları, malzemeleri kontrol eder görevi birbirlerinden devir alır, itfaiyeci duasıyla göreve başlarız. Yani biz her gün pirimiz İbrahim (S.A.) sırrına ermek için ve eğer görev başında ölmek varsa bunu kabullenerek göreve başlarız. Onun için herkesin kaçmak zorunda kaldığı yangın yerine biz pirimiz İbrahim (S.A.)’a sığınarak girmek durumundayız” diye konuştu.

2015 yılında 3 binin üzerinde yangına müdahale ettiklerini ifade eden Başkan Acar, “Malatya’mızda 229 personel, 18 ayrı noktada müfreze kurularak, Malatya’mıza hizmet vermeye devam ediyoruz. 2014 yılında daha rahat bir yıl geçirdik. Ev ve iş yeri yangınları fazla olmamakla beraber ot, orman, çöp yangınları daha azdı. Fakat 2015 yılında ciddi manada 3 binin üzerinde yangına müdahale ettik. Biz olmamış bir şeyi olabilecek düşüncesiyle arkadaşlarımızı her zaman hazır hale getirmek zorundayız. Bunun için arkadaşlarımıza günlük eğitimlerini veriyoruz ve araçların haftalık periyodik bakımlarını yaptırıyoruz. Görevden dönen araçlar bakımı yapılarak hangara çekilir. Hangardaki her araç 2’nci bir göreve hazırdır. Arkadaşlarımız bu bilinçle hareket ediyorlar. Bizim hedefimiz 45 saniyede çıkış yaptığımız yangına, 30 saniyede çıkış yapmaktır. Malatya’da ortalama 6 dakikada yangın yerine gitmeyi hedefliyoruz. Yeni yapacağımız müfrezelerle bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum” sözlerini kaydetti.

ÇAKIR: “İTFAİYEMİZİN BAŞARISINI GÖSTERİYOR”

Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise itfaiye ekiplerinin canla başla çalıştığını ve zaman Malatya için yüz akı olduğunu belirtti. Çakır, “Göreve geldiğimizden bu yana itfaiyemize genç arkadaşlarımızı takviye ederek, tecrübeli arkadaşlarımızla birlikte daha dinamik hale getirmeye çalıştık. Araç gereç anlamında da itfaiyemizi güçlendirdik. Büyükşehir yapılanmasıyla birlikte merkez itfaiyemizi daha donanımlı hale getireceğiz” diye konuştu. 

Araç alım ve itfaiye dairesinin yeni binası hakkında da bilgiler veren Başkan Çakır, şunları kaydetti:

“Şu anda araç alım çalışmalarımız devam ediyor. Malatya’nın belki 10-15 yıl ihtiyacını karşılayacak araçları 4-5 aylık bir süre içerisinde filomuza katmış olacağız. Ayrıca fiziki yapı çalışmalarımız da devam ediyor. Ana bina için projeyi hazırladık ve güzel bir merkez bina yapacağız. Malatya’mıza belki 100 yıl hizmet edebilecek kapasitede güzel bir itfaiye binası olacak. Aynı zamanda 3 bölgede yine ana merkezi aratmayacak büyüklükte 3 merkez oluşturacağız. Bunun haricinde 18 noktada itfaiye teşkilatımız var. 3 beldemizde de müfreze ekiplerimiz mevcut. İtfaiyelerin giremeyeceği 15 noktada da altyapı hazırlıklarını tamamladık. İtfaiye ekimiz birlikte çalıştığımız 6 yıl içerisinde bu hazırlıklarını tamamlamış oldu. Bu süre içerisinde bizleri mahcup edecek vatandaşlarımızı mağdur edecek hiçbir sürece izin vermediler. Bu da itfaiyemizin başarısını gösteriyor.”

Konuşmalardan sonra programa katılan öğrencilere, protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kutlamaya Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Hanifi Acar, daire başkanları ve itfaiyeciler katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız