SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedef: Sineksiz Yaz

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın kent temizliğinden sorumlu Belediye Esenlik Şirketi'nin, cadde ve sokaklardaki genel temizliğin yanı sıra, sivrisinek ve sineğin vatandaşları rahatsız etmesini engellemeye yönelik ilaçlama çalışmalarını da sürdürdüğü belirtildi. Bu arada, kent merkezine güzel görünüm kazandırılması için 70 bin çiçek dikileceği bildirildi.

SİNEKSİZ YAZ..
Şirket genel müdürü Osman Furkan, bir şehrin kültürünün ve kalkınmışlığının, o şehrin temizliği ile doğru orantılı olduğunu belirterek, “Belediye Başkanımızın bizlere verdiği desteklerle birlikte bu kenti daha temiz, daha yaşanabilir bir hale getirmenin heyecanını sürdürmekteyiz.

Şirketimiz ve Belediyemiz tarafından bir temizlik işleri kontrol komisyonu oluşturuldu. Bu komisyon, son iki ay içerisinde ilimizde bulunan tüm mahalle, cadde ve sokakların temizliğini bağlı oldukları mahalle muhtarı ile birlikte kontrol ederek vatandaşlarımızın temizlik konusundaki görüşleri alındı. Kontroller neticesinde mahallelerin gerekli ihtiyaçları belirlenerek eksiklerin giderilmesi için çalışmalar yapıldı ve bu eksikler tamamlandı. Konteynır ihtiyacı olan bölgelere konteynır takviyesi yapıldı, onarılması gereken konteynırlar kendi makine parkımızda onarıldı.

Bir önceki sene almış olduğumuz konteynır yıkama makinesi ile konteynırlar yıkanarak kötü kokuların oluşmasının ve sineklere yuva olmasının önüne geçiliyor.

Bu yıl baharın ilk aylarında vektörel mücadeleye larva ilaçlaması ile başlandı ve bugünlerde hem larva hem de uçkun ilaçlaması devam etmektedir.

Malatya Halkı temizliğin ve hizmetin en iyisine, en güzeline ve en kalitelisine layıktır. Temizlik açısından özellikle sinek ve sivrisinek bakımından şehrimiz temiz ve sağlıklı bir yıl geçirecek."dedi.

70 BİN ÇİÇEK..
Yeşillendirme ve fidan dikim çalışmalarını park, kavşak ve refüjlerde yoğunlaştıran Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin 70 bin adet hibrit türü çiçek dikeceği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, üretimi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında yapılan kadife, çinya, horoz ibiği, vapur dumanı, saray patı, koyun gözü, petunya ve yıldız türlerinden oluşan 70 bin adet yazlık hibrit türü çiçeklerin dikilmeye başlandığı belirtildi.

Park ve Bahçeler Müdürleri ekiplerinin bir taraftan şehrin yeşillendirme ve fidan dikim çalışmaları için yoğun gayret sarf ettiği belirtilirken, öte yandan mevcut parkların da yıllık bakım ve onarım işlerinin yapıldığı bildirildi.

Müdürlük imkanları ile yapılan boya, tamirat, kilit taşlarının değişimi, yeşillendirme gibi çalışmaların kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız