SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılmaları"

0
Güncellendi - 2017-03-11 03:19:58
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında uyguladığı ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesiyle meslek edindirme kurslarının yanı sıra toplumsal olaylara dikkat çekmek ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak konferanslar düzenliyor.

YEŞİLYURT MESLEK EDİNİYOR PROJESİNİN MALİYETİ 135 BİN 445 EURO

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının destekleriyle Yeşilyurt Belediyesi tarafından uygulanan ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesinin açılışı ile Dikiş ve Nakış Kursu Sertifika dağıtım töreni Şahnahan Yeşilkonak Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

“Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesi hakkında bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Avrupa Birliği ile gerçekleştirilen mali işbirliği kapsamında hayata geçirdikleri ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesinin toplam bütçesinin 135 bin 445 Avro olduğunu söyledi.

Törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İş-Kur Müdürü Vahap Toman, Şahnahan Yeşilkonak İdarecileri, Mahalle Muhtarı Mehmet Yiğit, mahalle sakinleri ve kursiyerler katıldı.

POLAT, “KONFERANSLAR, SERTİFİKA VE GİRİŞİMCİLİK KURSU İLE DESTEK”

Kursların bitiminde Mesleki Yeterlilik Belgelerini kursiyerlerimize takdim edeceğiz. Bunun yanı sıra kalifiye olan kursiyerlerimizin kendi iş yerlerini kurmalarını sağlamak için Malatya KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile koordineli olarak dört adet girişimcilik kursu düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra proje kapsamında ‘Öğrenilmiş Çaresizlikle Mücadele’, ‘Cinsiyet Ayrımcılığı ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri’ ve ‘Girişimcilik Kültürü’ başlığı altında konferanslar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Projenin yüzde 85’inin Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından karşılandığını, geri kalan yüzde 15’inin ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından finanse edileceğini belirten Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, proje kapsamında Hereke İpek Halı Dokuma Kursu, Tabaka Ofset Baskı Operatörlüğü ile Masa Üstü Yayıncılık ( Grafik ve Tasarım )  kursu açtıklarını söyledi.

POLAT, “KAMU VE KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ HALİNDE ÇALIŞMAYI ÖNEMSİYORUZ”

Yeşilyurt Belediyesinin kamu ve kurumlarla ortak projeler üretmeye önem verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Kentimizin ve ilçemizin bütün alanlarda kalkınmasına katkı sağlamak adına bütün kurumlarımızla ortaklaşa projeler üretmeye, istihdam alanları oluşturmaya, hemşerilerimizi yeni iş alanlarında çalışmalarını teşvik etmeye önem veriyoruz. Kamu ve kurumlarla her zaman güzel bir şekilde çalışıyoruz. İş-Kur Müdürlüğümüzle ortaklaşa Dikiş ve Nakış kursu düzenledik. Bugünde kursiyerlerimize sertifikalarını takdim edeceğiz. Tek amacımız; kentimizi ve ilçemizi daha ileriye taşımaktır” dedi.

“ŞAHNAHAN MAHALLEMİZE GURURLA, UMUTLA VE SEVİNÇLE GELİYORUZ”

Şahnahan Yeşilkonak Hizmet Binasında İpek Halıcılık Kursu açılışını gerçekleştiren Başkan Polat,  Yeşilkonaklar’da eğitim, sosyal ve kültürel alanlarında önemli hizmetler verildiğini ifade ederek, “Bu çalışmalara katılımının yüksek olması bizi daha fazla çalışma noktasında teşvik ediyor. TEOG kurslarıyla öğrencilerimize ek dersler veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğüyle iç içe ve ele vererek çalışmalar yapıyoruz. Örnek alınacak projeleri ortaklaşa çalışmalarla hemşerilerimizle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.  Yeşilyurt Kitap Yurdu projesi başta olmak üzere Ödüllü Kudüs yarışmasını birlikte icra ediyoruz. Diğer bütün Yeşilkonak Eğitim Merkezlerinde eğitimler aralıksız devam ediyor. Şahnahan’lı kardeşlerimiz Şahnahan’da eğitimler sayesinde öğrencilerimiz girdikleri sınavlarda daha başarılı sonuçlar alıyorlar. Çocuklarını bu eğitim merkezine gönderen anne ve babalara ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.  Buradan yetişen çocuklarımızın vatana, millete ve bayrağına layık bireyler olmaları için hepimiz çok yoğun gayret sarf ediyoruz. Önce büyükler olarak biz okuyalım, çocuklarımızı da teşvik edelim. Mahallenin sorunlarını sürekli bize ileten muhtarımıza, Şahnahan’lı kardeşlerimize eğitim hizmetlerine katılım sağladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

“ETKİNLİKLERE BÜYÜK BİR KATILIM SAĞLAYAN ŞAHNAHAN’LI HEMŞELERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Başkan Polat, “Şahnahan mahallemizdeki hemşerilerimiz düzenlenen yardım kampanyaları başta olmak üzere düzenlenen etkinliklere ayrı bir duyarlılık gösterip, yoğun bir katılım sağlıyor. Suriye’de baskı ve zulüm altındaki kardeşlerimize ulaştırmak amacıyla düzenlenen yardım kampanyasında büyük bir ilçede toplanacak kadar malzemeyi bir araya getirdiniz. Suriye’ye ulaştırılan 750 koliden 500’ü burada toplandı. Bu hassas yaklaşım Şahnahan’ın duyarlılığını ve yardımseverlerini açıkça ortaya koydu. Müslümanlığın temel kaidesi olan yardımlaşmayı en güzel şekilde yerine getirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

DİKİŞ VE NAKIŞ KURSU SERTİFİKALARI DAĞITILDI

Yeşilyurt Belediyesi ile İş-Kur Malatya Müdürlüğü arasında yapılan protokol neticesinde Şahnahan Yeşil Konak Hizmet Binasında Dikiş ve Nakış Kursu düzenlendi. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İş-Kur Malatya Müdürü Vahap Toman ve diğer davetliler tarafından takdim edildi.

İş-Kur Malatya Müdürü Vahap Toman, kurumla her zaman çok sıkı işbirliği halinde olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.

Toman, “Yeşilyurt Belediyesi ile birçok projede işbirliği halinde çalışıyoruz, bugünde ortaklaşa yaptığımız Dikiş ve Nakış Kursumuzun sertifikalarını dağıtıyoruz. Kendilerinin destekleriyle çeşitli alanlarda mesleği eğitim kursları düzenliyoruz. “Bir elin nesi var iki elin sesi var” diye çok güzel sözümüz var. Bize desteklerini esirgemeyen Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim gayemiz; insanlara hizmet etmektir. Yeşilyurt ilçemizden ne zaman talep gelirse bunları değerlendirir ve hayata geçirmek için mücadele ederiz. Devletimizin imkânlarını kentimizin en ücra yerleşim alanındaki vatandaşlarımıza ulaştırmak öncelikli görevimizdir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız