SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef Tıp'ta İkinci Fakülte.."

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 18. Dönem mezunlarını düzenlenen törenle verdi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, fakülte öğretim görevlileri, davetliler, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldılar. Törende 55 genç doktor yemin ederek, mesleklerine ilk adımı attılar.

Tören, dönem birincisi Dr. Mustafa Salih Canpolat'ın açılış konuşması ile başladı. Dr. Canpolat, "İnsan hayatını temel alan, kutsal olduğu kadar dünyanın en zor mesleklerinden birisi olan bu mesleği seviyoruz. İnsanları seviyoruz, hastalarımızı seviyoruz, sevgiyi merkeze alarak birçok sıkıntıyı aşacağız. Her koşulda muhatabımızın insan hayatını olduğunu asla unutmayacağız" dedi.

Dr. Canpolat, konuşmasını ardından mezuniyet kütüğüne isim plaketini çaktı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, tıp fakültesinde ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kurumsal kimlik ve alt yapı çalışmalarına önem verdiklerini ifade ederek, Tıp Fakültesi'nin 5 yıldızlı bir amfi salonuna sahip olduğunu kaydetti.

Mevcut İngilizce eğitim veren Tıp Fakültesi'nin yanında birde Türkçe eğitim veren ikinci bir Tıp Fakültesini de kurmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Özdemir, Karaciğer Enstitüsü ile Kalp Nakil Enstitüsü'nü kurmayı da hedeflediklerini kaydetti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin özveri ile görev yaptığını belirten Prof. Dr. Özdemir, hiç bir öğretim üyesinin özel muayenehanesi olmadığını ve bununda Türkiye'de çok nadir olduğunu kaydetti ve şunları söyledi: “Çok değerli öğretim üyelerinden dersler aldınız. Başarılı hekimlerle birlikte birçok alanda uluslararası standartlarda sağlık hizmeti verebilen bir hastanede uygulama yapma imkânı buldunuz. Her sene TUS’ta birinci çıkaran bir fakültenin mezunları oluyorsunuz. Bunun değerini bilerek milletinize ve devletinize faydalı birer hekim olacağınızdan şüphem yoktur.” 

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal ise konuşmasında şunları söyledi: “Zorlu bir eğitim sürecini başarı ile tamamlayıp, insan acısını dindirmeyi amaçlayan bir mesleğin elemanı oldunuz. Size emanet edilen şeyin, insanların en değerli varlıklar olduğu bilincini bir an bile kaybetmeksizin görevinizi yapacağınızdan eminim. Merak ve öğrenme isteğinizi, tükenmeden çalışma becerinizi, yaşama ve insanlara yönelme heyecanınızı, etik kurallar içinde davranma alışkanlığınızı yaşam boyu sürdürmenizi hocanız olarak sizden istiyorum.”

 

Hekimlik mesleğinin prestijli bir meslek olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da konuşmasında, “Gerçekten kutsal bir meslek edinerek mezun olmaktasınız. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmanız ise ayrı bir gurur meselesidir. Bu gençlerimizin hem insanlara hem de ülkemize çok güzel hizmet edeceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Mezun olan öğrencilerimizin kendilerine, ailelerin ve ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyor, kendilerini kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kısa bir müzik arasından sonra keplerini giyen doktorlara diploma ve hediyeleri verildi. Öğrenciler daha sonra toplu halde, Prof.Dr. Murat Aladağ'ın yönetiminde Hipokrat yemini ettiler.

Tören öğrencilerin toplu kep fırlatması ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız