SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedef Türkiye Birinciliği'

A- A+ PAYLAŞ

Hedefleri Türkiye Şampiyonluğu olan Malatya'da öğrenci halk oyunu ekibi ve daha sonra da Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri Vali Ulvi Saran'ı ziyaret ettiler.

HEDEF TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ..
Hekimhan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) halk oyunları ekibinin, stilize dalda bölge birincisi olup Türkiye şampiyonluğuna katılma hakkını elde etmesi nedeniyle, Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Çalgan, YİBO Müdürü Fuat Canpolat ile halk oyunları ekibinin çalıştırıcısı Mahmut Kılıç, Vali Saran'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Saran, öğrencileri ve emeği geçenleri kutlayıp, başarılarının devamını diledi. Hekimhan yöresinin Folklor giysisinin kayda alınmasını isteyen Vali Ulvi Saran, bu konuda bastırılacak kitapda yer vereceklerini söyledi.

Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani ise, "Bu ekip, stilize dalda il birincisi olduktan sonra Osmaniye'de düzenlenen bölge şampiyonasında birinci olup Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde ettiler. Bu ekip, ayrıca geçen yıl il ve bölge birincisi olup Türkiye şampiyonasına katılacak 8'nci olmuştur" dedi.

Vali Saran, halk oyunları ekibinin çalıştırıcısı Mahmut Kılıç'dan oyun hakkında bilgi aldıktan sonra öğrencilere kitap hediye etti.

İŞİTME ENGELLİLERİN ZİYARETİ..
Bu arada, bölgenin tek işitme engelli öğrencilerine yönelik eğitim veren Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Vahap Tokmak, Aile Birliği Başkanı Aysun Ağdalı ve öğrenciler ile velileri Vali Saran tarafından kabul edildiler.

Okul Müdürü Tokmak, Malatya Okuyor Kampanyası içerisinde yer aldıklarını söyleyerek, okullarında toplam 79 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Ziyarette Merve adlı işitme engelli öğrenci, okuduğu kitabın özetini Vali Saran'a takdim ederken, Adem adlı öğrencide okulda yaptıkları tepsiyi Vali Saran'a hediye etti.

Vali Saran, "Çocuklarımız engellide olsa, hayatta tutunmaları ve kendilerini yetiştirmeleri için bir çaba içerisindeler" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız