SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedef Uzakdoğu Ülkeleri..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Ülke Masaları ve İhracatta Devlet Destekleri" konulu seminer düzenlendi. seminerde Avrupa ülkelerine ihracatın tıkanması nedeniyle uzak doğu ülkelerine yönelinmesi tavsiye edildi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Salonu'nda, İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME), Türkiye İhracatçılar Meclis(i TİM) ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından müştereken düzenlenen "Ülke Masaları ve İhracatta Devlet Destekleri" konulu semenire, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Bahadır Altaş ve diğer ilglililer katıldı.
Seminerde konuşan TİM Meclis Üyesi, İDDMİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, "Amerika Ülkelerine İhracat Deneyimleri" konusunu anlattı.

Avrupa Pazarı'nın her geçen gün daraldığına dikkat çeken Tecdelioğlu, "Avrupa ciddi maddi sıkıntı içerisinde. Bu nedenle Avrupa'daki pazarı, uzak dahi olsa başka ülkelerde aramak zorundayız. Mesela Latin Amerika dahi olsa, buralara kadar gidip ürünümüzü ihraç etmeliyiz"ifadelerinu kullandı.

İGEME Şube Müdürü Esin Şen ise "Ülke Masaları Projesi ve Brezilya Örneği"konulu seminerinde, ihracatta bilgi ve iletişimin üzerinde durdu. Bilgi ve iletişimin iyi kullanılarak yapılan ihracatın devamlılık sağladığına parmak basan Esin Şen, Türkiye'nin ekonomik krizi çok fazla etkilenmeden atlattığını, yine krizin gelmemesi için ihracatın daha da artması gerektiğini vurguladı.
Uluslararası rekabetin artması için devletin çeşitli yardımlar yaptığını hatırlatan Esin Şen, iş adamlarının ve ihracatçıların bu yardımlardan yararlanmalarını önerdi.
Seminerde daha sonra şunlar konuşuldu: Dış Ticaret Uzmanı Ali Erdal "Arjantin Pazarı", İGEME Uzmanı Koray Tunçel "İhracatta Devlet Yardımları-Fuar Desteği", İGEME Uzmanı Serhan Ortaç, "Pazar Araştırması Desteği".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız