SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef Yatay ve Dikey Büyüme"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:08:49
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin ortaklığındaki Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, 2010 yılında 141 milyon 103 bin lira olan cirosunu 193 milyon 487 bin 780 liraya çıkardı. Kilit taşı ve karo taşı üretiminin yanı sıra 21'i il içinde 4'ü de il dışında olmak üzere 25 süpermarket zinciriyle hizmet veren şirket, bu yıl beton boru fabrikası satın alarak, boru üretimine de başladı. 
     
Şirketin Genel Müdürü Hulusi Boyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1990 yılında kurulan ve ödenmiş sermayesi 8 milyon lira olan Esenlik Şirketi'nin market, inşaat ve hizmet sektöründe faaliyet gösterdiğini söyledi. Geçen yıl için ''atılım ve açılım yılı'' olması hedefini koyduklarını ifade eden Boyraz, şirketi hem yatay, hem de dikey olarak büyütmeyi istediklerini vurguladı. 
     
''O anlamda da hızlı adımlarla ilerliyoruz'' diyen Boyraz, yüzde 95'i Malatya Belediyesi'nin, yüzde 5'i İl Özel İdaresi'nin sermayesi ile kurulan şirketin özel sektördeki işletmeler gibi aktif ve ticari alanda hareketli bir şekilde yol aldığını anlattı. 2011 yılında 193 milyon 487 bin 780 lira ciro yaptıklarını bildiren Boyraz, 2010 yılında 141 milyon 103 bin lira olan cirolarını yüzde 35 artırmış olduklarını kaydetti. 
     
Geçen yıllarda da önemli şubeler açarak, büyüdükleri market sektörünün şirketin cirosunun yüzde 75'ini oluşturduğunu anlatan Boyraz, ''İnşallah gelecek yıllarda ciromuzdan söz ederken 200 milyon liranın üzerinde konuşacağız'' diye konuştu. 
     
Şirketin 2011 yılı karının bir milyon 726 bin 487 lira olduğunu aktaran Hulusi Boyraz, şirketin tahakkuk eden vergisinin ise 13 milyon 347 bin 372 liradan, 18 milyon 88 bin 851 liraya yükseldiğini ifade etti. 
     
     -Geçen yıl 7 milyon 210 bin lira yatırım yaptı- 
     
''Malatya'nın yüksek vergi veren çok önemli kuruluşlarından biriyiz'' diyen Boyraz, 2011 yatırımlarının da 7 milyon 210 bin lira olduğunu anlattı. Şirketin beton elemanları fabrikasında kilit taşı ve karo taşı üretildiğini bildiren Boyraz, son olarak özel bir şirketten beton boru fabrikası satın aldıklarını anlattı. Toplam şantiye alanı 10 bin metrekare olan tesiste üretime de başladıklarını ifade eden Hulusi Boyraz, 30 kişiye istihdam imkanı sağlayan tesisin tek vardiya ile çalışıldığında günlük 50 metreküp üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti. 
     
Boyraz, tesiste kanalizasyon, yağmur suyu drenaj, baca elamanları olmak üzere 35 çeşit boru üretildiğini, bu fabrikanın Malatya Belediyesinin ve civar belediyelerin beton boru ihtiyacını karşılayacağını söyledi. 
     
Geçen yıl şirketin yeni idari binasını tamamladıklarını, 4 market açtıklarını bildiren Boyraz, bu süpermarketlerin her birinin kendi içerisinde büyümesini sağladığını, paketleme bölümüne yeni makineler aldıklarını kaydetti. 
     
Malatya'nın temizliğini de şirketlerinin üstlendiğini ifade eden Hulusi Boyraz, ''Bu alanda da 3 yeni araç aldık. Her birimin kendi içinde büyümelerini sağladık. Bunların hepsi rakamlardaki başarımıza yansıdı'' dedi. 
     
     -Şirkette bin 303 kişi istihdam ediliyor- 
     
 Malatya'da en yüksek istihdamı sağlayan firmalardan biri olduklarına dikkati çeken Boyraz, şirkette bin 303 kişinin çalıştığını, 3 yılda 348 kişinin daha istihdama eklendiğini belirtti. Süpermarket sektöründe bölgeye açılmayı hedeflediklerini kaydeden Boyraz, Kahramanmaraş'ta 3, Adıyaman Gölbaşı'nda bir olmak üzere il dışında 4 şube açtıklarını kaydetti. 
     
Bu yıl Osmaniye'ye şube açmayı istediklerini anlatan Boyraz, ''Şirket olarak açılımımızda Kahramanmaraş güzergahını esas alıyoruz'' ifadesini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız