SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedefe Ulaşmak İçin Çalışıyorlar

0
Güncellendi - 2019-02-06 01:58:51
Hedefe Ulaşmak İçin Çalışıyorlar
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’ndan derecelerle dönen Begonya Dilara Çetinkaya, Ahmet Demir, Melih Selçuk ve Özge Çalışkan, hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Sporcular, 4-7 Nisan tarihlerinde Antalya'da yapılacak olan Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'ndan da derecelerle dönerek, Türkiye'yi Avrupa ve Dünya Kick Boks Şampiyonaları'nda temsil etmek istiyor.

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Açık Kick Boks Turnuvasına katılan Malatya Bilcan Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları 60 kilogramda Begonya Dilara Çetinkaya, artı 94 kilogramda Ahmet Demir, 74 kilogramda Melih Selçuk Türkiye ikincisi ve artı 70 kilogramda Özge Çalışkan ise Türkiye 3’üncüsü oldu.

"HEDEFİMİZ AÇIK KİCK BOKS AVRUPA KUPASI'NDAN BAŞARILI DÖNMEK"

Antrenör Caner Ertaş, Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’nda 3 gümüş 1 bronz madalya kazandıklarını anımsatarak, sporcuların Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmaları adına önemli dereceler elde ettiklerini belirtti.

Ertaş, Türkiye Açık Kick Boks Turnuvasına 5 sporcuyla katıldıklarını ifade ederek, "Turnuvaya 60 ilden 2 bin sporcu katıldı. Turnuvaya, Avrupa ve dünya klasmanlarından katılan sporcularda vardı, zorluk derecesi bir hayli yüksekti. İşimiz bir hayli zordu ama kura kısmında ciddi bir şans yaşadık. Sporcularımızın da özverili ve gayretli çalışmalarının sonucunda güzel dereceler elde ettik. Daha güzel başarılar elde etmek istiyoruz" dedi.

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Ertaş, "Dünya ve Avrupa şampiyonalarına gidecek olan sporcuların puan kotasının belirlenmesi adına bu turnuva önemliydi. Şimdi 4-7 Nisan tarihlerinde yine Antalya'da yapılacak olan Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'na sporcularımız katılacak. Burada yapacağımız derecelerle ve kazanmış olduğumuz puanlarla Avrupa ve dünya şampiyonasına gidecek sporcularımızın kotasını tamamlamış olacağız. Tabi bu müsabakalara yurt dışından katılımda çok olacak. Sadece Türkiye'den değil, çok ciddi anlamda birçok ülkeden de sporcular katılacak. Haliyle işimiz biraz daha zor. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

"HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILMAK"

Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’nda 74 kilogramda Türkiye ikincisi olan Melih Selçuk, turnuvanın kendisi adına çok iyi geçtiğini ifade etti.

17 yaşındaki sporcu, ilk maçına çıktığını kaydederek, "Turnuvaya çok iyi hazırlandım. Müsabakalar iyi geçti ve bana da ikincilik nasip oldu. Finaldeki rakibim çok iyiydi. İnşallah 4-7 Nisan tarihlerinde yine Antalya'da yapılacak olan Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'na daha iyi derece elde edeceğim" diye konuştu.

Hazırlıkların çok iyi geçtiğini ifade eden başarılı sporcu, "Günde iki idmanla 4-7 Nisan tarihlerinde yine Antalya'da yapılacak olan Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'na hazırlanıyoruz. Hazırlıklarımız oldukça iyi geçiyor. Hedefim dünya şampiyonasına katılmak. Bunun içinde yoğun bir şekilde çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"SPOR BENİM HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’nda artı 70 kilogramda Türkiye üçüncüsü olan Özge Çalışkan, "Şampiyona benim için çok güzeldi. Takım arkadaşlarımla birlikte olmak, o maç heyecanını yaşamak her zaman tarif edilemez bir duygu. Benim için birkaç aksaklık oldu ama her şeye rağmen buna değer. Kulübüm burada ben Antalya Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitim görüyorum. Hem derslerim hem de sporla uğraşmak birazcık yorucu olabiliyor ama bunun için hiç pişman değilim, gerçekten çok memnunum. Bana bir daha fırsat verseler, bir daha seçim yapma şansım olsa bundan başkasını istemezdim. Çünkü spor benim hayatımın dönüm noktası oldu. 17 yaşındayken başladım, şuan 19 yaşındayım ve üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim. Bu bende öncesi ve sonrası olarak ayrıldı. Hep birlikte çalışıyoruz. Benim için çok güzel geçiyor. Derece yapsam da yapamasam da benim için her haliyle çok güzel" şeklinde konuştu.

"BİR KADIN SPORCU OLARAK ZORLANMIYORUM"

Kick boks sporunun kendisine olan özgüvenini yerine getirdiğini anlatan Çalışkan, şunları söyledi: "Ne istediğini bilmek çok önemli. Ben bununla uğraşmak istiyorum. Benim için bir zorluğu yok. Yapmak istediğim bir spor olduğu için zorlanmıyorum. Benim için gayet güzel geçiyor. Dışarıdaki insanlara göre şiddet içeren bir spor dalı olarak görünüyor. Bana, 'hangi branşla uğraşıyorsun, üniversiteye hangi sporla girdin?' diye sorulduğunda, 'kick boks' diyorum. Okuduğum üniversitede benim gibi dövüş sporlarıyla uğraşan çok sayıda kadın sporcu yok. Kendimi anlatıyorum, zor olmadığını söylüyorum. Gerekli şeyleri yaptığımız sürece herhangi bir sakatlık olmuyor. Gerçekten bir kadın olarak insanın kendisine olan özgüveni yerine geliyor."

Çalışkan, hedefinin kademe kademe arttığını belirterek, dünya şampiyonasında derece elde etmeyi çok istediğini de sözlerine ekledi.

"DERECELERİME BİR ARTI KATTIM"

Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’nda 60 kilogramda Türkiye ikincisi olan Begonya Dilara Çetinkaya ise turnuvanın kendisi için güzel geçtiğini ifade etti.

Bir sporcu için derece yapmanın gurur verici olduğunu dile getiren Çetinkaya, "Benim ikinci derecem oldu. Elazığ'da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda da ikinci oldum. Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’nda da ikinci olarak, derecelerlerime bir artı katmış oldum. Bu müsabakalara hazırlanış sürecinde çok fazla zorluk yaşadık. Hem sağlık hem de maddi ve manevi olarak zorluklar yaşadık. Bunları kulübümüz, antrenörümüz ve sporcu arkadaşlarımızla atlattık. Spor hayatımda dördüncü yılımı doldurmak üzereyim. Kick Boks'un yanında tekvando branşını da yaparak yoluma devam ediyorum" dedi.

17 yaşındaki başarılı sporcu, 'kadın olarak bu sporu yapmak zor mu?' sorusuna, "Bence bir kadının bir erkekten hiçbir eksiği yok. Biz, kadınların da her şeyi yapabileceğini gösteriyoruz. Bu sporu yapmanın bana hem eğitim hem de spor hayatımda birden fazla artıları oldu. Kadın olmak eksi değil, zorluğu yok" cevabını verdi.

Çetinkaya, hedeflerine ilişkin ise "4-7 Nisan'daki Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'nda da derece yaparak, hem üniversite hayatım için ön ayak oluşturmak hem de güzel bir derece elde etmek. Herkes gibi benimde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılma hedefim var. Bu noktada yoğun bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Çok fazla ter döküyoruz ve bunun karşılığını da almak istiyoruz. Nasip olursa iyi hazırlanıp, Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'nda da güzel dereceler elde etmek istiyoruz" dedi.

"YOĞUN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRİYORUZ"

Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’nda artı 94 kilogramda Türkiye ikincisi olan Ahmet Demir de turnuvanın kendisi adına iyi geçtiğini, derece almanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Demir, yoğun bir çalışma döneminin ardından turnuvaya katıldıklarını belirterek, "Bu derece bayağı zor geldi. Yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Yorucu bir hazırlık döneminin ardından kampa girdik. Bunun meyvesini de turnuvada aldık" dedi.

19 yaşındaki sporcu, Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'na hazırlandıklarını kaydederek, "Hazırlıklarımız aynı şekilde devam ediyor. Daha yoğun çalışıyoruz. Hocamız eşliğinde iyi çalışıyoruz. İnşallah derece yapacağız. Hedefim herkes gibi dünya şampiyonasına gitmek" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız