SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları

0
Güncellendi - 2018-07-23 02:44:35
Hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları
A- A+ PAYLAŞ

Karatenin ilk kez yer alacağı Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları müsabaka programı açıklandı. Malatyalı milli karateci Burak Uygur’da Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na gitmek için çalışmalarını sürdürüyor.

24 Temmuz - 9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'nun ev sahipliği yapacağı 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez programa giren karatede yarışma programının tarihleri belli oldu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantının ardından branşların yarışma programlarını açıkladı.

Kata ve kumite olmak üzere toplam 8 dalda madalyaların dağıtılacağı karate branşında müsabakalar 6, 7 ve 8 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenecek.

33 farklı branşta düzenlenecek 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda karate müsabakaları, 14 bin 471 kişi kapasiteli Nippon Budokan'da yapılacak.

Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından uluslararası seviyede kata ve kumite olmak üzere 12 dalda yapılan müsabakalar, Tokyo 2020'de kata ve kumite olmak üzere toplam 8 dalda gerçekleşecek.

Her dalda 10 karatecinin madalya mücadelesi vereceği Tokyo 2020'de toplam 80 karateci yarışacak.

Ev sahibi Japonya'nın her sıklette birer sporcusunu yarıştırabileceği Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na kota alacak karateciler, 6 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak WKF Dünya Sıralaması ve 8-10 Mayıs tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek kota müsabakasının ardından netlik kazanacak.

2 Temmuz 2018'de başlayan kota alma süreci, 30 Haziran 2020'de sona erecek.

Tokyo 2020 Olimpiyat Kota Müsabakaları sürecinin başlamasıyla büyük önem arz eden WKF Dünya Sıralaması'nda Türk karateciler, neredeyse her kategoride ilk 8 içerisinde yer alıyor.

Karate 1 kapsamında düzenlenen Premier Lig, Seri A turnuvalarının yanı sıra Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile 2019 Avrupa Oyunları, puan toplama adına karateciler için büyük önem arz ediyor.

Türkiye, Temmuz 2018'de güncellenen WKF ülkeler dünya sıralamasında dördüncü sırada bulunuyor.

Malatyalı milli karateci Burak Uygur da Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na gidecek sporcular arasında yer almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen 53. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli karateci Burak Uygur, hedeflerini birer birer gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Ben olimpiyatların zor geçeceğini düşünmüyorum oraya kota almanın zor olduğunu düşünüyorum. Kotayı aldığım takdirde madalyaya çok yakın olduğumu düşünüyorum” dedi.

Burak Uygur, ana hedef için Sırbistan'da yapılan Avrupa şampiyonasının önemli olduğunu belirterek, "2017 ocak ayından bu yana sürekli kamptaydık. Bu Sırbistan'da yapılan Avrupa şampiyonası da hedeflerimizden bir tanesiydi ama ana hedef 2020 yılında yapılacak olimpiyatlar. Burası basamaklardan biriydi. Bu sınavı iyi bir şekilde atlattığımı düşünüyorum. Ben olimpiyatların zor geçeceğini düşünmüyorum. Oraya kota almanın zor olduğunu düşünüyorum. Kotayı aldığım takdirde madalyaya çok yakın olduğumu düşünüyorum. Kotayı almak için hayatımın merkezine karateyi koymuş durumdayım. Evlilik, sosyal hayatım olsun maddi manevi her şekilde ilk sırada karate geliyor. Kamplarımı, antrenmanlarımı bir şeylere ayarlama yerine bir şeyleri kamp ve antrenmanlarıma göre ayarlıyorum. Şu anda da dünya sıralamasında birinciyim. Bu şartlarda olimpiyatlara katılabiliyorum. Şimdi bundan sonra bir sene bu yarışı aynı şekilde sürdürüp olimpiyat vizesini almak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız