SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef Dünya Üniversitesi Yapmak"

0
Güncellendi - 2016-04-27 16:19:35
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektörlüğüne aday olan Prof.Dr. İlhan İçen, göreve getirilmesi halinde yapacaklarını açıkladı. Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İçen, “Üniversitemizin 41 yıllık geçmişinin 36 yılına, içinde yaşayarak şâhitlik ettim. Karakavak’tan başlayıp kampüste devam eden süreci yakından biliyorum. Şimdi mensubu olmaktan gurur duyduğum, içinde adeta doğup büyüdüğüm, İnönü Üniversitesi yönetimine aşağıda sayacağım nedenlerden dolayı talip oldum” dedi.

“Hedefim, İnönü Üniversitesini dünya üniversitesi yapmak”

İnönü Üniversitesini bir dünya üniversitesi yapmayı hedefliyorum” diyen Prof. Dr, İlhan İçen, YÖK’ü, TÜBİTAK’ı, İnönü Üniversitesini yakından tanıyan ve yöneticilik tecrübesi olan bir akademisyen olarak rektörlüğe aday olduğunu belirterek,  seçilmesi durumunda yapacaklarını sıraladı.

TÖTM’ni Ortadoğu’nun sağlık üssü haline getireceklerini, Prof. Dr. İçen’in projelerinde şu başlıklar yer aldı:

“Yurt dışındaki üniversitelerle anlaşmalar yapacağız. OSB’lerde üniversitemizin danışma bürolarını kuracağız. TÖTM’ü, Ortadoğu’nun sağlık üssü haline getireceğiz. Üniversiteyi Malatya ile bütünleştireceğiz. Sürekli Eğitim Merkezi’ni Meslek Yüksek Okulu’na taşıyacağız. Kalite güvencesi sağlayacağız. Kampus hayatını canlandıracağız. Yetimlere burs vereceğiz. İş garantili MYO açacağız. Sokak hayvanları için barınak yapacağız. Yeşil ve çevre dostu bir üniversite olacağız. Kurumsallaşmayı sağlayacağız. Biyoteknoloji Enstitüsü kuracağız. Bilginin ürüne, teknolojiye dönüşmesini teşvik edeceğiz. BAP teşviklerini yeniden düzenleyeceğiz. Akademisyenlere yabancı dil desteği vereceğiz. Spor Bilimleri Fakültesini kuracağız. Doktora öğrencilerini yurt dışına göndereceğiz. Fen –Edebiyat Fakültesini tekrar canlandıracağız.  Personelin seyahat v gezileri için ilgili sektörlerle anlaşmalar yapacağız.”

Prof. Dr. İçen’in özgeçmişi

1962 yılında Malatya’da doğan Prof. Dr. İlhan İÇEN, ilk ve ortaöğrenimini Malatya’da tamamladı. 1984 yılında İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nden mezun oldu. 1986 yılında İnönü Üniversitesi’nde araştırma görevlisi kadrosuna atandı. 1991 yılında "Demetler Üzerine" başlıklı tezi ile yüksek lisansını, 1996 yılında İngiltere-Wales Üniversitesi’nde  "A Two Dimensional Version of Holonomy Groupoid"  başlıklı tezi ile de doktorasını tamamladı. 1997 yılında yardımcı doçent olarak İnönü Üniversitesi’nde göreve başladı. 2002 yılında doçent, 2008 yılında profesör olan İÇEN, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nde görevine devam etmektedir.

Ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe katılan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen birçok projenin yöneticiliğini yapan İÇEN, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan dolayı, projeleri için çeşitli destek ve ödüller almayı başarmıştır.

Değişik yıllarda on bir adayın yüksek lisans ve dört doktora tezini danışman olarak yöneten Prof. Dr. İlhan İÇEN, belli zaman aralıklarında Topoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, Fen-Edebiyat Fakülte Kurulu Üyeliği, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Akçadağ Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında İnönü Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı yapan İÇEN’in, YÖK Etik Kurulu ve TÜBİTAK Yürütme Kurulu üyelikleri devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Malatya’da proje aşamalarını tamamladığı önemli projeler şunlardır: Malatya Teknokent, İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim ve Uygulama Merkezi, Malatya Teknoloji Üniversitesi, Malatya Bilim Merkezi, Çocuk Üniversitesi.

Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız