SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedefim Ülkemi Olimpiyatta Temsil Etmek"

0
Güncellendi - 2017-11-15 02:26:17
A- A+ PAYLAŞ

Mersin Erdemli Atış Poligonu’nda yapılan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda 3. olan Malatyalı Yusuf Salih Özdemir,  “Dünya şampiyonu olan sporcuları hep örnek alarak ilerlemek istiyorum. Hedefim daha çok çalışarak olimpiyatlara katılıp ülkemizi yurtdışında temsil etmek” dedi.

Özdemir, Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası genel sıralamasında üçüncü olduğunu kaydederek, “Beden eğitimi öğretmenimin beni yönlendirmesiyle Atıcılık sporuyla tanışalı 3 yıl oldu. Zaten babadan gelen atıcılık ve avcılıkla ilgili bir merakım hep olmuştu. Babamla birlikte atış eğitimlerine giderdim. Ortaya bir hedef koyar hem havalı hem ateşli tüfeği elime verip nişan aldırırdı. Hiçbir zaman yapamam beceremem diye korkmadım. Sadece ilk başlarda ağır olduğundan şikayetçi olurdum. İlk atış yaptığımız zaman 3 gün boyunca omzumun ağrıdığını hatırlıyorum. Onun haricinde her zaman başarılı olacağıma inanarak çalıştım. Atış yaparken kesinlikle heyecanlanmamak gerekiyor. Sporcunun burada dikkati çok önemli nefesi iyi kontrol edip, konsantre olmak gerekiyor. Çok güzel puanla Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası genel sıralamasında 3. oldum. Malatya’yı en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum. Şampiyonada ilk 8’e giren sporcular final yarışmasında tekrar bir sıralamaya dahil edildi. Bu sıralamada da aynı dereceyi elde ederek Malatya’ya döndüm” ifadelerini kullandı.

Hedefinin olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek olduğunu ifade eden Özdemir, şunları söyledi: “Şampiyonaya hazırlık aşamasını anlatan Yusuf Salih Özdemir, “Şampiyonaya katılacağımızın belli olmasının ardından antrenmanlarımı antrenörüm Fikret Ünver nezaretinde Gençlik Hizmetleri Merkezi Salonunda ara vermeden sürdürdüm. Atıcılık, bir ferdi spor olduğundan dolayı kuralları iyi bilmek ve nizami şekilde davranmak çok önemli. Atış yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi teknikleri kullanabilirim bunları antrenörümüz sayesinde öğrendim. Antrenmanlarda nokta atışlar yaparak iyi şekilde hazırlandım. Fikret Ünver hocam bana şampiyonaya katılmak için kendini hazır hissediyor musun? Mersin’e gidelim mi? diye sorduğunda Orada başarılı olabileceğime inandığım için gitmek istedim. Çok şükür başarılı şekilde döndük. Aslında oradan 1.’lik ile ayrılabilirdim ama kısmet değilmiş. Dünya şampiyonu olan sporcuları hep örnek alarak ilerlemek istiyorum. Hedefim daha çok çalışarak olimpiyatlara katılıp ülkemizi yurtdışında temsil etmek.”

Genç sporcunun antrenörü Fikret Ünver ise, Salih’in gelecek adına umut verici bir başarı elde ettiğinin altını çizerek, “Geniş katılımın olacağı büyük organizasyonda Malatya’yı en iyi şekilde temsil ettiğimiz için gururluyuz. Ben sporcumuza sonuna kadar güveniyordum. Yusuf Salih Özdemir antrenmanlarda kendisini gösterebilen, güven veren bir sporcumuzdu. Kendisi önceki aylarda Diyarbakır’da yapılan şampiyonada yine 3. olmuştu ve daha iyi dereceyi kıl payı kaçırmıştı. Kendisi bu şekilde iyi başarılar alarak hem tecrübe sahibi oluyor hem de gelecek adına umut veriyor” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız