SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedefimiz Ligi İlk 8'de Bitirmek"

0
Güncellendi - 2018-07-21 03:38:41
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un stoperi Sadık Çiftpınar, "Bu seneki hedefimiz geçen seneki puanın üzerinde bir puan toplayarak, ligi ilk 8 içerisinde bitirmek. Bu yönde de çalışmalarımız çok iyi bir şekilde devam ediyor. Bunu yapabiliriz, açıkçası yapabilecek kalitemiz var" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci sezonunu geçirecek olan Yeni Malatyaspor, Düzce'deki Topuk Yaylası'nda ikinci etap kamp çalışmalarını sürdürüyor. Sezona sıkı bir şekilde hazırlanan sarı kırmızılılarda takımın en dikkat çekici oyuncuları arasında yer alan Sadık Çiftpınar, Lig Radyo'ya takımdaki son durum, hedefleri, transferle ilgili hakkında çıkan habeeler, milli takım hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çiftpınar, kamp çalışmalarının verimli ve iyi bir şekilde geçtiğini ifade ederek, "Burada çok güzel bir ortam var. Kamp ve futbola çok uygun bir ortam. Geçen senelerde de geliyorduk. İklim şartları bizi çok olumlu yönde etkiliyor. Takımımızla beraber ikinci etap kampımız devam ediyor. Bolu'da da çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. Takım olarak çok sıkı ve iyi çalışıyoruz. Topuk Yaylası'nda da son surat çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"ÇOK BÜYÜK BİR İŞ YAPTIK"

Geride kalan sezon Süper Lig'de ilk kez mücadele etmelerine karşın iyi bir performans ortaya koyduklarını dile getiren genç stoper, "Hocalarımızın verdikleri direktifleri sahaya yansıtıp, güzel sonuçlar almak istiyoruz. Geçen sezon 43 puanla ligi 10.sırada tamamladık. Sezon başında Yeni Malatyaspor, 'ligden düşecek' takımlardan birisi olarak gösteriliyordu. Biz takım olarak bunu kırdık, beklenilmeyen bir seviyeye geldik. Ligi 10.sırada bitirerek, çok büyük bir iş yaptığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Çiftpınar, bu sezon üzerine koyarak, ligi ilk 8 içerisinde tamamlamak istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu seneki hedefimiz geçen seneki puanın üzerinde bir puan toplayarak, ligi ilk 8 içerisinde bitirmek. Bu yönde de çalışmalarımız çok iyi bir şekilde devam ediyor. Bunu yapabiliriz, açıkçası yapabilecek kalitemiz var. Hem karakter hem de futbolcu kimliği olarak çok iyi futbolculara sahibiz. İnşallah bunu başarırız ve bizi destekleyip, gönül veren insanları mutlu ederiz."

"KULÜBÜMÜZ İZİN VERİRSE BÜYÜK TAKIMLARDA OYNAMAK İSTERİM"

Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş ile adı geçen Sadık Çiftpınar, transfer durumuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Yeni Malatyaspor'da beşinci sezonum. İlk geldiğim sezon yarım bir devre geçirdim. Sonra 3 sezon ful şekilde geçirdim ve bu dördüncü sezonum ama toplamda beşinci sezonum diyebilirim. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ben Malatyaspor'da çok mutluyum. Benim üzerimde çok büyük emekleri var. Kızımın doğum yeri Battalgazi olarak geçiyor, bizde Malatyalı olduk. Her futbolcunun kendine göre bir kariyer planlaması ve hedefleri var. Şuan içerisinde bulunduğum konum ilgilenen takımlar var ama bunu değerlendirecek olan kulübümüzdür. Başkanımızla da istişare yaptık, şuanda resmi bir durum yok. Menajerlerimiz aracılığıyla arayan takımlar oluyor ama bunu değerlendirecek kişi ben değilim. İş son noktaya gelir, kulübümüzü tatmin edecek bir rakam olur, başkanımız ve yönetimimiz karar verir. Büyük takımlardan birisi benimle ilgilenecekse ben kulübüme kazandırarak gitmek isterim çünkü bu kulüp bana çok şey kazandırdı. 100'e yakın maç oynadım ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. İki sene çıktığımız ligde kalma başarısı gösterdik. Her zaman Malatyaspor'a kazandırarak gitmek isterim. Kulübümüz izin verirse büyük kulüplerde oynamak isterim. Bu sürece bakıp, değerlendireceğiz. Malatyaspor'da olmaktan mutluyum. Olursa olur olmazsa da Malatyaporlu Sadık olarak mücadelemi vermeye devam edeceğim."

"AZ GOL YEYİP, ÇOK GOL ATARAK, DAHA ÇOK PUANLA LİGİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ"

Çiftpınar, geçen sezon takım olarak iyi savunma yaptıklarını ve en az gol yiyen takımlar arasında yer aldıklarını anımsatarak, "Geçen sene 34 karşılaşmada 45 gol yedik. Bu ligde en az gol yiyen yedinci takım. Geçen sene dört farklı stoperle oynadım. Ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösteriyor. Yalçın, Doria, Mina ve Murat Akça ile oynadım. Benim oynamadığım maçlarda da bu arkadaşlarımız bir arada oynadı. Galatasaray'dan sonra kalesini en çok gole kapatan takım Malatyaspor, 12 maç gol yemedik. En büyük pay hocamızındır. İlk 5-6 haftada 2 atıp 3 yiyorduk, 3 atıyorduk 4 yiyorduk, Erol hocamız 'buna çözüm bulmamız gerekiyor' dedi. Bu doğrultuda da gerçekten çok iyi çalıştık. Hocamızın dediklerini sahaya yansıttık ve çok iyi bir savunma takımı olduk. Bunu eleştirenlerde oldu ama bakıyorsunuz Dünya Kupası'nda yarı final ve final oynayan takımlar savunmayı iyi yapan takımlar. Geçen sezon oynadığım dört stoper de çok iyiydi. Bu senede oturmuş bir üçlümüz var. Geçen seneden çok daha az gol yiyerek, çok gol atıp, daha çok puan toplayarak ligi tamamlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH BİR GÜN A MİLLİ TAKIM FORMASI NASİP OLUR"

Milli takımla ilgili de düşüncelerini paylaşan genç stoper, şunları söyledi:

"Benim her zaman milli takım hedefim var. Mayıs ayı sonunda açıklanan kadroda ismimi bekliyordum. Ama kısmet değilmiş. Hocalarımız dışarıdan bizi daha iyi gözlemliyor. Eksiklerimiz illa ki var. Bu eksiklerimizi giderme noktasında çalışıyoruz. İnşallah yeri ve zamanı geldiğinde oraya layık görüleceğimize inanıyorum. Yaşım 25, neden olmasın. hedeflerim arasında milli takıma gitmek var. Bu da bana büyük gurur verir. Bende milliyetçi bir insanım. Alt kategorilerde de milli takım formasını terlettiğim için bu duygunun az çok ne olduğunu biliyorum ama A milli seviye, çok farklı bir seviye. İnşallah bir gün A milli takımda nasip olur."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • kaplan44 (5 yıl önce)
    dostum ilk 8 demek ne demek...8.sırada bitirmek oalrakmı agılıyorsun.matematik hocana selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • gökhan (5 yıl önce)
    başkan fransa liginden oyuncu bak. geçen sene aldığın chabake boutaib tuttu. doria da tuttu. fransız oyuncular malatya da genel olarak tutuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri44 (5 yıl önce)
    Kümeye düşmez isek iyi 8 ncimi güldürmeyin inşallah yanılırım transfer de oyalama taktiği var transfer olmayacak durum onu gösteriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan genç (5 yıl önce)Nuri44 isimli kullanıcı yorumuna
    Son dk da boşta kalanları ucuza kapatcaklar onu bekliyorlar ne kalırsa diye yoksa yönetim de para yok alınan 3 oyuncu da bedava gelenler bakalım ucuz etin tiriti olmaz diyorlar olacakmı bencede olmayacak işimiz çok zor yönetim.geçen yıl yanlış transferler ve kur un yükselmesi ile dar boğaza girdi adil.başkan da tek başına birşey yapamıyor yönetim yetersiz başkan akıllı hareket ediyor ancak pereria gibi yetenek ve tecrübeyi arasakta bulamayız acil.anlaşılmalı yoksa işi çok zor bu takım ın sol bek forvet ortasaha sağ açık ve stoper alınmalı acilll
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (5 yıl önce)
    yaw hee heee .adam almadığı gibi oynayanları satıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafakorkmaz (5 yıl önce)
    Yqpmayın ahde vefa sadık istese1 ligdeyken memleketine giderdi parasını alamadığında giderdi aslan gibi ben malatyasporda sadık oldum dedi adana demire gitmedi memleketinin takımı malatyada sasık oldum diyo lütfen gideceksede aslan gibi hakettiği için gidecek biz stadda sadık milli takıma diye alkışlayarak tezahurat yaparken ağladım malatyadan. Milli takım seviyesinde tğrk bi futbolcu neden sadık olmasın sadık adam gibi adam malatyalı kadar malatyaspor sevdalısı harbi delikanlı mert bi kardeşimizsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (5 yıl önce)
    Bu yönetim resmen Malatya spor camiası ile alay ediyor gelenlere bakıyorum ele alınacak adam yok gidenler sol bek gitmis sağ açık gitmis dening i gitti pereria gitti dialli gitti aytaç kara gitti gelenler vasat ın altında futbolcular bu kadro ile lig de kalacağını sananlar zavallılardır ancak halen bu yönetime tepki vermeyenler bu takımı tutmayan bu takımdan nemalanan şakşakcılardırrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    ABi siz dalgami gecıyonuz Sadık sezon bitti büyük takıma oynarım gelirim giderim tam 5 defa aynı haber yazıldı Sadık sana soruyorum niye 8 ci bitirecez 9. Degil 7 .değil 5 .degil anlamadım bunu neden acaba sezon başlayacak transfer Yok sende gidiyonmu ne yapıyosan yap yeter...
    0
    0
    Yanıtla
  • Düşer dediginiz takım 10 cü oluyor hala beğenmiyorsunuz.isinize gelmiyorsa başka takım tut
    0
    0
    Yanıtla
  • Al gharafa FC (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sen önce bi okuduğunu anla kardeş adam 8. Bitircez demiyor ilk 8in içinde bitirmek istiyoruz diyor 5 olur 6 olur 7 olur ve ya 8. Ayrıca seni galatasaray beşiktaş fener istese gitmek oralar oynamak istemez misin çocuğun en doğal hakkı ölene kadar malatyaspodda mı oynayacak 4 senedir elinden geleni yaptı malatyaspora katkısı çok büyük kulüp para kazanıcaksa adam gitsin hedefini gerçekleştirsin kardeşim işinize gücünüze bakın boş yapmayın burada.
    0
    0
    Yanıtla