SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedefimize Ulaştık..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı törenle açıldı.

Mişmişpark Fuar Alanı'nda, 10 nisan akşamına kadar açık kalacak olan 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na 106 firma katılıyor.

Fuarın açılışında konuşan Vali Vekili Bilal Bozdemir, fuarın önemini anlattı. Malatya'daki tarım ve hayvancılıktan söz eden Bozdemir, özellikle tavukçuluk ve balıkçılık konusunda güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Malatya tarımında kayısının önemli yer tuttuğunu, yılda 300 milyon dolar döviz girdisi sağladığını anlatan Bilal Bozdemir, kayısı dışında da özellikle 12 meyve çeşidinin geliştirilmesi için yoğun çalışmalar yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise fuar ile tarım ve hayvancılığa destek verdiklerini dile getirip, bu yıl fuara katılımın ve ilginin geçen yıllara göre fazla olmasının önemeni anlattı. "Bunlar da gösteriyor ki hedefimize ulaştık. Bu, uluslararası fuar düzenleyebileceğimizi de gösteriyor" dedi. Çakır, fuarda ayrıca eğitici faaliyetler ve yarışmalar yapılacağını da vurguladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, "İlimizdeki bu gibi gelişmeler bizleri gururlandırıyor. Ancak daha çok kat etmemiz gereken mesaefeler olduğunu olduğunu da biliyoruz. Tarım'da 11 milyar dolar ihracat yapıyoruz: Oysa ki, Konya kadar alanı bulunan Hollanda'da ise 55 milyar dolar ihracat yapıyor. İhracatı arttırmak için rekabet edebilmemiz için daha çok yol at etmemiz gerikiyor" ifadelerini kullandı.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yapılan çalışmalar ve bu konuda verilen teşvikleri anlatıp, "Yıllık ortalama 52 milyon TL destek sağlanıyor" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Poltatbaş ise dışa bağımlı tarım politikasına karşı olduklarını dile getirip, çiftçi ve besicilerin üretim maliyetinin düşürülmesi için gerekenin yapılması gerektiğini aktardı.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı da fuara 106 firmanın katıldığını, bunların 61 tanesinin il içi, 45 tanesinin il dışı olduğunu ifade etti. İl dışından katılacak firma sayısı şöylei: Manisa'dan 2, Antakya'dan 1, İstanbul'dan 10, Şanlıurfa'dan 1, Rize'den 1, Isparta'dan 1, Osmaniye'den 1, Kayseri'den 1, İzmir'den 3, Mersin'den 5, Adana'dan 3, Elazığ'dan 5, Muş'tan 1, Konya'dan 1, Sivas'tan 2, Bitlis'ten 1, Ağrı'dan 1, Ankara'dan 2, Bursa'dan 1, Gaziantep'ten 1 ve Siirt'ten 1 olmak üzere toplam 45 il dışı firma.

Nalçacı, stantların dolması nedeniyle son zamanlarda başvurulara olumsuz cevap verdiklerini de kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız