SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedeflediğimiz Noktaya Geldik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:49:34
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, düzenlediği basın toplantısıyla görev süreleri içerisinde gerçekleştirdikleri kültür-sanat yatırım ve faaliyetleri açıkladı.

Malatya Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları ile bazı daire müdürleri de katıldı. Basın toplantısında kültür-sanat yatırım ve faaliyetlerinin gösterildiği sinevizyon gösteriminin ardından Başkan Çakır, açıklamalarda bulundu.

2009 yılında göreve geldiklerinde rutin belediye hizmetlerinin kalitesini yükseltme çabalarının yanı sıra Malatya’nın sosyal ve kültürel kalkınması için de yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Başkan Çakır, “İlk olarak Belediye hizmet binamızın karşısında bulunan ve atıl bir halde olan yapıyı tadilattan geçirerek Sanat Merkezi’ne dönüştürdük. Burada, kısa adı MABESEM olan Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri adı altında sanatsal kurslarımızı düzenlemeye başladık” dedi.

Başkan Çakır, halen Sanat Merkezi’nin yanı sıra 12 adet Çok Amaçlı Sosyal Tesis; Yeşiltepe, Melekbaba ve Salköprü mahallelerimizde olmak üzere 3 Semt Konağı; Tecde, Konak ve Sanat Merkezi’nde bulunan 3 Okuma ve Eğitim merkezi, Kadın Kültür ve Spor Merkezi; kısa adı MADEM olan Aile Danışma ve Destek Merkezi’nin Malatyalıların hizmetinde olduğunu belirterek, 6 çok amaçlı sosyal tesis ile 2 semt konağının daha yapımının ise devam ettiğini belirtti.

Bugüne kadar MABESEM Kurslarından 43 ayrı branşta toplam 10 bin 500 kişinin yararlandığını belirten Çakır, “Devam eden 82 kursumuzda halen 2 bin 129 kişi sanat eğitimi almaktadır. Bütün vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Okul hayatlarında başarılı olup da dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilere yönelik düzenlediğimiz SBS hazırlık kurslarından da bugüne kadar 4 bin evladımız yararlandı. SBS'de başarı oranımız yüzde 87’dir. 2013-2014 eğitim yılında 3 semt konağımız ve üç adet okuma eğitim merkezimiz ile birlikte 4,5,6,7. Sınıflarda bulunan toplam 1874 öğrencimize etüt ve rehberlik hizmeti vereceğiz. Ayrıca Sanat Merkezi, Kadın Spor ve Kültür Merkezi, Aile Danışma ve Destek Merkezi ve 12 adet Çok Amaçlı Sosyal Tesislerimizde var olan 28 atölyemizde 43 farklı branşta 82 kursla 3 dönemde toplam 5 bine yakın kişiye eğitim vermeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana sosyal ve kültürel belediyecilik alanında gerçekleştirdikleri diğer bazı faaliyetleri anlatan Çakır, şunları kaydetti: “Belediye tarihinde ilk kez kurduğumuz Şehir Tiyatrosu ile 7 farklı oyun, ayrıca Seyyah Sinema ve Tiyatro Tırımızla 107 farklı oyun ve skeç ile 100 bini aşkın izleyiciye ulaşıldı. Bu oyunlarımız il merkezi, ilçe, belde ve köylere kadar gidilerek 78 ilköğretim okulunda sahnelendi. Yine bu yılın başlarında ilk kez oluşturduğumuz ve 40 kişiden müteşekkil Türk Halk Müziği Korosu, kısa sürede 2 büyük konser verdi. Bu yıl da Sanat Müziği Korosunu kurarak eğitimlere başlayacağız. Yıl içerisinde 3 Türk Halk Müziği 3 de Türk Sanat Müziği Konseri vermeyi planlıyoruz. Nisan 2012’den itibaren Abdullah Gül Parkı içerisinde bulunan binada hizmete açtığımız MADEM tarafından toplam 117 aile eğitimi semineri düzenlendi. Şu ana kadar 690 aile görüşmesi ve toplamda da bin 700 kişiye ulaşıldı. Haftaya başlayacak yeni dönemde de Aile Danışma ve Destek Merkezimizde 6 uzman 30 gönüllümüz ile beraber bireysel görüşme ve aile eğitimi seminerlerimiz devam edecek. Malatyalı mutasavvıf ve bilge Niyazi Mısri hazretlerinin tanıtılması amacıyla ikisi uluslar arası sempozyum olmak üzere 3 panel, 4 konferans düzenlendi. Kitap ve cd yayınları yapıldı. Yine ulusal ve uluslar arası olmak üzere çeşitli konularda çok sayıda panel, konferans ve sempozyum düzenledik. Başta hemşerimiz merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal olmak üzere pek çok kişi ve değerimizi yaşatmak adına makale, hikaye, masal yarışmaları gerçekleştirdik ve bu yarışma sonuçlarını da kitaplaştırarak kalıcı hale getirdik. Ramazan Ayı’nda hayata geçirdiğimiz Kültür A.Ş. ile birlikte bu yıl 5.sini gerçekleştirdiğimiz Aspuzu’da Ramazan Geceleri’nde birbirinden güzel programlarla Ramazan ayını ihya etmeye çalıştık. Bu ay içerisinde açtığımız Dini Yayınlar Fuarı ile, yine bu yıl 2. sini Valilikle birlikte düzenlediğimiz ve 300 bin ziyaretçinin gezdiği Ulusal Kitap Fuarımızı hayata geçirdik. Kitap Fuarı da hem bölgenin hem Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri haline dönüştü. Yine Valiliğimizle birlikte bilindiği gibi İstanbul ve Ankara’da Malatya Günleri’ni düzenliyoruz. Özetle ifade edecek olursak 2009-2013 tarihleri arasında 28 panel, 19 konferans, 4 şiir programı, 8 ürün ve fotoğraf sergisi, 8 anma programı, 2 ödül töreni, 6 kitap yayımı, 114 tiyatro, 22 sempozyum, 5.750 kitap alımı, 8 kitap -makale yarışması, 8 gezi ve seyahat toplam 227 etkinlik düzenledik.”

Çakır, kültürel anlamdaki faaliyetlere büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Bunun için planlı bir çalışma yaptık. Öncelikle bu hizmetlerin sunulabileceği fiziki yapılanmaları gerçekleştirdik. Sanat Merkezi’ni hizmet açtıktan bir süre sonra talebe cevap veremez duruma geldi. Bunun için Sanat Galerisi projesi hazırlamıştık, şu anda yapımı hızla devam ediyor. 7 bin metrekarelik alana sahip. Hemen yanında Sanat Sokağı inşa ediyoruz. İki proje toplamda 15 bin metrekarelik alana kuruluyor. Projede, Gençlik Merkezi, Halıcı Konağı, Kitap Kafe, Sohbet Kafe, Malatya Mutfağı var. Dolayısıyla o alanı, kültürel-sanatsal faaliyetlerin çok daha yoğun bir şekilde icra edilebileceği bir kültür adasına dönüştürüyoruz. Yine Spor ve Yaşam Merkezi, Nikah Sarayı projelerimiz de hızla ilerliyor. Temelini önümüzdeki günlerde atacağımız ve İpek Caddesi’nde bulunan alana hem Pazar yeri hem de üzerinde büyük bir kültür merkezini inşa edeceğiz. Dolayısıyla Malatya’da hedeflediğimiz noktaya geldik diyebiliriz” diye konuştu.

Sanat Merkezi’ndeki atölyeleri de gezen Başkan Çakır, basın toplantısından sonra Abdullah Gül Parkı içerisinde açılan Hanımlar El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı da ziyaret etti. Malatya’nın Kadın Dostu Kent olduğunu anımsatan Başkan Çakır, çarşıyı kadın dernekleriyle birlikte açtıklarını kaydederek, tüm Malatyalıları çarşıdan alışveriş yapmaya davet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız