SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedefleri Eurovision

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Mehter Takımı'nın TRT Eurovision Şarkı Yarışması'na başvurduğu bildirildi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Türk Kültürü'nü, Türkü Geleneği'ni ve Türk Örfü'nü en iyi şekilde dünyaya biz haykıracağız" sloganıyla TRT Eurovision Şarkı Yarışması'na başvurduklarını ifade edip, "İnşallah TRT Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi en iyi şekilde biz temsil edeceğiz. Mehter Takımımız yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Mehteran Takımımızın bir Tarkan'dan bir Hande Yener'den eksiği ne acaba, bu konuşulsun isterseniz. Sanatçılarımızın hepsine sonuna kadar saygı duyuyoruz. Gerçekten sanatçılarımızda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek arkadaşlarımız ama biz şuna inanıyoruz; yüz yıllardır bir geleneğimizi dünyaya haykırmak istiyoruz. Bu anlamda iddia ediyoruz hiçbir sanatçımızdan eksik kalan hiçbir şeyimiz yok, aksine bilakis fazlamız var" ifadelerini kullandı.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Mehter Takımı Şefi Ümit Meşe ise, TRT Eurovision Şarkı Yarışması için başvurunun yapıldığını söyleyerek, haftada 3 gün toplandıklarını ve yarışma için hummalı bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Meşe, "Mehteran Takımımız neden gitmesin? TRT Eurovision Şarkı Yarışması'na diğer festivallerde ülkemizi neden temsil etmesin? TRT Müzik Dairesi Başkan Yardımcısı ile hem görüşerek hem telefonla hem de mail yoluyla resmi müracaatımızı yaptık. Onlarda gayet olumlu buldular sevindiler" dedi.

TRT Eurovision Şarkı Yarışması'na durumunda çalacakları parçanın sürpriz olduğunu belirten mehter şefi Ümit Meşe, "Mozart'ın bir Türk marşını çalmak niyetimiz niye olmasın ki? Mehteran Takımımız her türlü parçayı çalar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Mehteran Takımı'nın Malatya başta olmak üzere bölge illerde birçok etkinliklerde sahne alıyor. Mehteran Takımı en son 2010 Mart ayında Güney Afrika'da düzenlenen Türk Festivali'ne katılarak Malatya'yı ve Türkiye'yi uluslar arası platformda temsil etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız