SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hedefleri Hedefimiz''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şube başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun katledılmesinın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada "Gün; Cumhuriyeti tehdit altından kurtarmak, Türk Devrimlerine sahip çıkmak ve yolumuza devam etme günüdür." dedi.

Tunçdemir'in açıklaması şöyle:

" Cumhuriyetimizin, Atatürk devrim ve ilkelerinin savunucusu, ülkemizin ilerici ve çağdaş aydını, Demokrasi ve hukukumuzun yılmaz savaşçısı gazeteci UĞUR MUMCU Ankara’da ortaçağ karanlık düzenini geri getirmek isteyen teokratik devlet özlemcilerinin tetikçileri tarafından 24 Ocak 1993 de canına kıymışlardır. Alçakça katledilişinin 15 yıl dönümünde saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.

O, " Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laik im . Ben Anti-emperyalistim. Ben bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım. Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. " diyordu. Bu gün ilerici, Kemalist-çağdaş öğretiyi iyi bilen, çözümleyen, yorumlayan ve bu öğretinin bağnazı olmayan; ‘bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz’ diyen bu bilge, bu devrimci, demokrat yazar, araştırıcı, gazeteci, güzel insan kalpaksız Kuvay-ı Milliyeci, ülkesine sevdalı, umut dolu bir insandı. Uğur Mumcu, ülkeyi karanlık ve geriliğe götürmek isteyen güçlerle kalemi ile savaştı. Bu savaşta hiç kimseye ödün vermedi. O hep, Cumhuriyet ve Demokrasi ve halk düşmanlarının yıkımlarını, adaletsizliklerini ‘GÖZLEM’ adlı köşesinde, belgelerle yazdı.

Mumcu yapmış olduğu araştırmalarla, bir taraftan yobazlara, gericilere, uyuşturucu ve silah kaçakçıları ile mafyaya karşı mücadele verirken diğer taraftan cumhuriyete karşı olanlarla Kuvva-ı Milliye ruhu ile mücadele ediyordu.

O Bizler gibi yakınmadı. Kederlendiği oldu ama, karamsar olmadı. Üfürüklerle uyutulmuş halkına loş ışıklarla gizlendirilmiş gerçekleri, laik-demokratik Cumhuriyeti anlattı. Uğur Mumcu gericiler için, ulus düşmanları için engel sayıldığı için katledildi. Yetkililer söz verdiler: Katiller bulunacaktı. Bu güne dek bulunamadı. İnsanlık bu vahşeti unutmadı, unutmayacak.

Uğur Mumcu’ un söyledikleri, yazdıkları bu gün bir, bir ortaya çıktı. Uyarılarına kulak tıkamasaydık, çetelerin üzerine, üzerine gidebilseydik, devleti soyan, bankaların içini boşaltanlara göz yummasaydık bu gün daha bir başka olacaktık. Keşke Uğur Mumcu haklı çıkmasaydı da bu olumsuzlukları yaşamasaydık. O, gözünü kırpmadan, korkmadan, terörün her türlüsünün üzerine gitti. Ülke bütünlüğü için kirli ilişkileri araştırdı, açıkladı ve aydınlattı. Ülkeyi satmaya çalışan yöneticilerin, çıkarcıların, soyguncuların ipini pazara çıkardı. Ülkenin tam bağımsızlığını savundu. O, emekçileri, emekçilerin birliğini; köylünün, çiftçinin, üreticinin alın terini, yaşam haklarını, örgütlenmelerini, bir güç haline gelmelerini hep savundu.

Uğur Mumcu’ya, Cumhuriyete borcumuzu ödemek için; ölümüne savunduğu ilkeleri, görüşleri ve uyarılarını yaşama geçirmeliyiz. Çetelerin temizlenmesine, soygunun, vurgunun durdurulmasını, bilimin ışığında barışı, demokratik devleti yeniden kurabilmeliyiz. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamayacağı’nı bilmeliyiz. Misak-ı Milli sınırları içinde farklılıklarımızı içimize sindirerek birlikte, barış içinde yaşamanın güzelliğini artık görmeliyiz.

Atatürk devrim ve ilkelerine inanan insanlar öldürülseler bile yılgınlığa düşmeyeceklerdir. Kemalistler, Cumhuriyetimizin korunması ve kollanılması yolundaki mücadelesinde, uçan yarasalar unutmasınlar ki, bu ülke; Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyetin yılmaz savunucuları, daha nice aydınlar ve Mumcular ülkeyi ülkemizi ve halkımızı 19 . Yüzyıla geri götürmek isteyen Sevr özlemcilerine terk etmeyecektir. Gün; Cumhuriyeti tehdit altından kurtarmak, Türk Devrimlerine sahip çıkmak ve yolumuza devam etme günüdür. Cumhuriyetin kurumlarını, Atatürk’ün dönemindeki devrimci felsefe doğrultusunda gözden geçirerek, çağın gereklerine uygun biçimde yenilemek için çok çalışmak ve fikir üretme günüdür.

Aramızdan ayrılışının On beşinci yıldönümünde aydınlanmacı yazar gazeteci Uğur Mumcu’ yu saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz; bir kez daha belirtiyoruz ki; hedeflerin hedefimizdir, kararlıca yürüyeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız