SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedefleri Olimpiyat

A- A+ PAYLAŞ

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından başlatılan "Yüzmede Olimpik Branşlar" projesi kapsamında Malatya'da 11 seçilmiş yüzücü eğitim alıyor.

Kapalı Yüzme Havuzu'nda günlük 2 saat eğitim alan sporcular, günde yaklaşık 5 kilometre yüzüyor. Yüzme antrenörü İsmail Acar yönetiminde çalışan çocukların en büyük destekçileri ise kendilerini izlemeye gelen velileri oluyor. Proje kapsamında 11 sporcu eğitime tabi tutulurken, bunun yanında 24 sporcu da alt yapı için yetiştiriliyor. Proje kapsamında Malatya'nın yüzme sporunda söz sahibi olması da hedefleniyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Sporu Antrenörü İsmail Acar, "Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüz (GSGM) bir proje başlattı. 'Yüzmede Olimpik Branşlar' adı altında 2012 ve 2016 yıllarında yapılacak olimpiyatlara sporcu yetiştiriliyor. Bu proje kapsamına Malatya da alındı. Bu proje kapsamında 11 sporcumuzu eğitiyoruz. Bunun yanında da diğer 24 sporcumuzu alt yapı olarak değerlendireceğiz. Çalışmalara 1 Eylül itibariyle başladık. Şu anda seçilmiş 35 sporcuyla beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artı
okullar açıldığı zamanda bu öğrencilerimiz çalışmalarını sürdürecek. Malatya'nın ilerleyen zamanlarda yüzmede ses getireceğine inanıyorum. Bu proje ilimiz için büyük bir kazanç olmuştur. İnşallah başarılı olacağız" dedi.

Malatya'nın Yüzme sporunda söz sahibi olmasını da hedeflediklerini ifade eden Acar, "Sporcular çok istekliler. İstekli oluşları bizleri de heyecanlandırıyor. Mükemmel bir şekilde çalışıyoruz. Gün geçtikçe sporcularımız kendilerini geliştiriyor. Velilerimiz de bu işe destek veriyor. Malatya'da da Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bizlere büyük destek veriyor. Bunun yanında Malatya'daki yüzme spor kulüpleri de destekliyor. El ele verince bu işi başaracağız" diye konuştu.

Proje kapsamında eğitimlere katılan Sümeyra Üstündağ ise, "4 yıldır yüzüyorum. Proje kapsamında çalışıyoruz. Hedefim de Olimpik yarışmalara katılıp, İstiklal Marşını okutmak. Bunun içinde yoğun bir tempoda çalışıyoruz. İlk günden bu yana kendimizi bir hayli geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız