SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedeflerine Kararlılıkla İlerliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:54
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Anıtkabir'de düzenlenen törenle anıldı. 

Anıtkabir'deki törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, Yüksek Yargı Organlarının Başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Garnizonu'nda görevli askerler ve öğrenciler katıldı.

Anıtkabir'de anma töreni hazırlıkları erken saatlerde başladı. Askerler, öğrenciler, izciler ve seğmenler yerlerini aldılar. İzciler ve Seğmenler askerlerle birlikte Anıtkabir'in her iki tarafında bayraklarla nöbet tuttular. Ayrıca, Atatürk'ün silüeti ile birlikte Ay Yıldız'ın bulunduğu karanfillerden yapılmış çelenk de Anıtkabir'in ön tarafına kondu.

Anıtkabir'deki tören; Arslanlı yoldan yürüyüşle başladı. Arslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, mozoleye çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet Misak-ı Milli kulesine geçti. Geçtikleri Sırada Solotürk Anıtkabir üzerinden geçerek kalp çizdi.

Erdoğan Anıtkabir defterine şunları yazdı:

"Vefatının 76. yıldönümünde Cumhuriyetimizin bayisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal'i bir kez daha derin bir hürmetle yâdediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının işaret ettikleri, Hayatları boyunca da ulaşmak için azimle mücadele verdikleri hedeflere, millet olarak her zamankinden daha yakınız.

Türkiye , istikrarla büyüyen ekonomisi, ileri standartlara ulaşan demokrasisi, içeride temin ettiği huzuru ve refahı, dışarıda elde ettiği itibarıyla, hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyor.

Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere gazi ve şehitlerimizden devraldığımız mirası, azimle taşımaya; gazi ve Şehitlerimizin Uğruna can verdiklerimizi vatanımızı daha da büyütmeye devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Türk Yıldızları'nın gösterisini izlediler. Öğrenciler 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attılar. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız