SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedefsizlik Belirsizliktir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:20
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal,  yerel seçim çalışmaları kapsamında Mahalle ve Köy Muhtarları Derneğini ziyaret etti. 

Muhtarlarla bir süre sohbet eden Ahmet Münir Erkal, “Sivil toplum kuruluşları, bir toplumun ayakta kalmasına ve gelişmesinde hayati öneme sahiptir. Özellikle muhtar kardeşlerimiz, yerel yönetimlerin olmazsa olmazlarıdır. Muhtarlar, benim gözümde mahallenin belediye başkanıdır. Bu açık ve nettir. O mahallenin belediye başkanı, muhtar kardeşlerimizdir. Çünkü halka kurdukları güzel diyaloglar ile onlardan aldıkları talebi, bilgiyi ve isteği belediye başkanına iletiyorlar. Doğrular ve yanlışlarda söyleniyordu. Biz bu diyalogla çok hayırlı işler yaptık” dedi.

Erkal, belediye başkanlığı döneminde sivil toplum kuruluşları ile aylık toplantılar yaptıklarını anımsatarak, “Ben ayda 32 sivil toplum kuruluşuyla toplantılar yapıyordum. Bu uygulamaya ilk olarak muhtarlarımızla başladık. Muhtarlarımızla birlikte ilgili müdürlerimizi de yanımıza alarak, bire bir toplantılar yapıyorduk. Anında talepler söyleniyor, cevap veriliyor ve yapılacak işlerin tarihleri belirleniyordu. Sorunların çözümü anında yapılıyordu. Bu anlamda Malatya’mıza çok güzel hizmetler yaptık” diye konuştu. 

“İŞİ BİLMEYEN YAPAMAZ”

Belediye başkanlığında iyi bir tecrübeye sahip olduğunu ve büyükşehir olan Malatya’nın temellerini sağlam bir şekilde atacaklarını kaydeden Erkal, şunları söyledi: “Bu işi bilmezseniz yapamazsınız. Bilenle bilmeyen bir olmaz. Herkes en iyi bildiği işi yapar.  Eğer bilmezseniz işi yanlış yapar. Hedefsizlik, belirsizliktir. Belirsizlik ise panik doğurur. Ne yapacağınızı bilmeyince günü kurtarma adına bir şeyler yaparsınız. Malatya’nın parasını da çarçur edersiniz. Malatya halkının helal paralarını alırsınız, lüzumsuz yerlere yatırırsınız. Bir altyapı çalışmasını zamanında, doğru ve kademeli olarak planlamazsanız 1 liralık iş, 12 liraya mal olur. Böyle bir mantık olabilir mi? Bütün mesele bilmemeden kaynaklanıyor. Hadiseyi bilmezseniz, hizmetler geri kalır. Para gerçekten israf olur. Kaynaklar israf olur ve bunda çok büyük vebal vardır. Biz ehliyet ve liyakat sahibiyiz. Büyükşehir olan Malatya’nın temellerini sağlam atmak için göreve talip olduk.”

“İŞİN EHLİNİ MALATYA’MIZA GETİRDİK”

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, büyükşehir olan Malatya’nın iyi bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirterek, “Muhtarlarımızda, yerel seçime katılacak. Kendilerine yerel seçimlerde başarılar diliyoruz. Allah hayırlısını nasip etsin. Saadet Partisi olarak büyükşehir olan Malatya’mızda, büyükşehirin temellerinin sağlam atılması adına bir girişimde bulunduk. Malatya’mıza 10 yıl boyunca değerli hizmetler yapmış, işin ehli olan Sayın Ahmet Münir Erkal’e teklif götürdük. Allah nasip etti ve büyükşehir belediye başkan adayı olarak Malatya’nın huzuruna çıktık. Bu seçimler halkın içinden çıkan bir adayın mı? Yoksa birilerinin dayattığı bir adayın mı? Olacağı bir seçim. Biz ilimizi seviyoruz. İlimizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için ve işin ehli olan insanların seçilmesi için gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya ise, Ahmet Münir Erkal’e yerel seçimlerde başarılar dileyerek, “Başkanımızla uzun süre birlikte çalıştık. Sevgiyle ve saygıyla büyük emekler verdiler. Kendisine 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde başarılar diliyoruz” ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız