SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedefte Sapma Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor'un hedeflerinde bir sapma olmadığını, Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek bir takım oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Çakır, Yeni Malatya Spor'dan ümitli olduğunu ifade ederek, "Yeni Malatyaspor'un bütün futbolcuları bu yıl bir araya geldi. Geçen yıldan oturmuş iskelet bir kadro yok. Kabiliyetli, becerikli ve geleceği olan futbolcularımız var. Ama futbolcuların bu yıl bir araya gelmeleri, birlikte maç oynamamış olmaları nedeniyle takım oyununu tam anlamıyla sergileyebilmeleri için belirli bir zamanın geçmesi gerekiyor. Bu Malatya adına bir dezavantajdı. Ama ümitliyiz. Bu yıl bu takımda ilk 11'de oynayacak en az 7-8
futbolcumuz olacak. Diğer mevkilerde de eksiklerimizin nerede olduğunu çok rahat görebileceğiz ve buna göre futbolcu alacağız. Birden bire bütün futbolcuları toplayıp, çok iyi futbol oynamak gerçekle çok bağdaşmıyor. O açıdan çok sayıda futbolcu alınmasından dolayı zaman zaman inişli çıkışlı maçlar oynansa da, gelinen noktada her geçen gün daha iyi futbol oynayan bir takım var. Bazı maçlarda mağlup olmasına rağmen takımın çok iyi oynadığını görüyoruz. Bazı maçlarda da son dakika golleriyle takım mağlup oldu. Bu futbolun bir güzelliğidir. Ama kısa ve öz söyleyecek olursak; şu ana kadar gediğimiz noktada sağlam ve iyi yönetilen bir takımımız var. Burada oluşturmuş olduğumuz iyi bir tüzüğümüz var. Futbolcularımız kabiliyetli ve genç çocuklar, bu noktada ben takımdan ümitliyim. Şu anda 20 puana sahibiz. İlk yarının bitimine 2 maç kaldı. Grup lideriyle aramızda çok ciddi bir puan farkı yok. Takım son maçlardaki performansını sergiler, öz güveni tam anlamıyla yerine gelirse, ikinci yarıda çok daha başarılı bir Yeni Malatyaspor izleyeceğimize inanıyorum. O açıdan iyiye doğru gidiyoruz" dedi.

"MALATYA'DA İYİ BİR FUTBOL TABANI VAR"
Malatya'da futbolun sevildiğini ifade eden Çakır, "Malatya'da iyi bir futbol tabanı var. Futbol'a karşı ciddi bir ilgi ve sevgi var. Malatya dışında bulunan vatandaşlarımızın Malatya ile olan ilgilerinin artması adına futbol bir köprü görevi görüyor. Dolayısıyla Malatya'nın güçlü bir futbol takımına sahip olması gerekliliğine inanıyoruz. Marka şehir imajını kazanmak için Spor Toto Süper Lig'de de bir takımımızın olması gerekiyor. Bunun için zemin hazır. İlgi var, taraftar var. Tüzüğü iyi olan ve borcu olmayan bir takım oluşturduk. Bütün Malatyalı da buna sahip çıksın. Zaten kamuoyu da sahipleniyor. Takımla ilgilenilmesi bizleri oldukça memnun ediyor. Amacımız Spor Toto Süper Lig'e çıkmak" diye konuştu.

"FUTBOL İSTİSMARA AÇIK BİR KONU"
Çakır, futbolun istismara açık bir konu olduğunu savunarak, "Bir futbolcunun 100 bin TL ile bir milyon TL arasında fiyatının ne olduğunu gösteren hiç bir şey yok. Bu açıdan yönetimin iyi niyetle bunu milletin ve Malatya'nın emeğiyle, halkın bütçesiyle oluştuğunu bilen bir yapı var. Burada verdiğimiz her kuruşun denetimini, futbolcunun değeri de dahil olmak üzere bütün ayrıntısıyla bunları takip ediyoruz. Yönetimimiz bu konuda oldukça hassas davranıyor. Gayet şeffaf, açık, herkese de hesap verecek şekilde çalışıyorlar. Geçmişte harcanan kaynakları da göz önüne alarak, başarıya endeksli desteğimizi sürdürüyoruz. Her kuruşuna hakimiz" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ OLAN İYİ BİR YAPI OLUŞTURMAK"
Kurulan takımı ileriye taşıyabilecek iyi bir yapı oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Çakır, "Her zaman birbirinin eksiğini arayan değil, eksiğini kapatan, her zaman takımı motive eden, ileriye taşıyacak arkadaşlarımız var. Şu ana kadar ciddi bir sorunumuz olmadı. Takım yeni kurulmasına ve zaman zaman beklemediğimiz sonuçlar alınmamasına rağmen ciddi sorunlar yaşanmadı. Tabi bir takım eleştiriler olacak ama burada Malatyalılara da çok büyük görev düşüyor. Malatya'da geniş bir futbol sevgisi var. Seyircilerimizin maçlara gelerek, takıma sahip çıkmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ SPOR TOTO SÜPER LİGE TAŞIYABİLECEĞİMİZ BİR FUTBOL TAKIMI OLUŞTURMAK"
Çakır, takımın hedefi konusunda da bir değerlendirmede bulunarak, "Hedefimiz kesinlikle Süper Lige taşıyabileceğimiz bir takım oluşturmak. Bazı iniş çıkışlar olabiliyor. Belki istediğimiz yerde değiliz. İsteğimiz ilk 3 ya da 4 içerisinde olmak. Ama dediğim gibi liderle aramızda fazla puan farkı yok. Özellikle ikinci yarıda ilk yarıdan daha güçlü bir Yeni Malatyaspor bekliyorum. Ben Play-off'a kalmada bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Hedeflerimizde hiçbir değişme yok. Amacımız Spor Toto Süper Lig'e yürüyen bir takım oluşturmak. Bu gecikebilir ama hedefimiz her zaman Spor Toto Süper Lig. Bu hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Çünkü borçsuz bir takım ve bütün şartlar da buna uyumlu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız