SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan Belediye Şirketi Alıç Sirkesi Üretiyor

0
Güncellendi - 2019-07-24 06:46:34
Hekimhan Belediye Şirketi Alıç Sirkesi Üretiyor
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de ilk defa Malatya’nın Hekimhan İlçesinde belediyenin desteği ile kurulan tesiste üretilen Hekimhan alıç sirkesi, birçok hastalığa şifa oluyor.

Cevizi ile meşhur Hekimhan ilçesi artık alıçtan yapılan sirke ile de tanınacak. Doğadan elde edilen alıçlardan yapılan Hekimhan Sirkesi güçlü antioksidan özelliği ile bir çok hastalığa şifa oluyor. Hekimhan ilçesinde kurulan sirke fabrikası ile doğadan toplanan alıçların el değmeden üretime girdiğini belirten Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, belediye olarak tescillettikleri Hekimhan Sirkesinin birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi.

Türkiye’de ilk kez Hekimhan’da kurulan alıç sirkesi fabrikasında 2 aşamalı üretimden sonra hiçbir kimyasal madde kullanılmadan tamamen organik olarak satışa sunulan alıç sirkesinin adeta bir ilaç olduğunu dile getirdi.

Böylesine faydalı bir ürünü belediye olarak tamamen doğal olarak tüketiciye sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Karadağ, “Bütün Malatyalı hemşerilerimizi, Türkiye’deki tüm dostlarımızın mutlaka Alış Sirkemizi tatmalarını istiyoruz” dedi.

Alıçın dağda yetişen bir meyve türü olduğunu belirten Karadağ, güçlü bir antioksidan özelliği bulunması nedeniyle çok çok hastalığa da iyi geldiğinin bilimsel olarak kanıtladığını ifade etti. Yapılan çalışmalara göre, alıç sirkesinin faydaları arasında yüksek tansiyonu düşürmesinin bilindiğini belirten Karadağ, “Kalbe iyi gelir. Anjin yani göğüs ağrısını hafifletici etkisi olması da alıç sirkesinin faydaları arasındadır. Strese karşı etki ederek rahatlatıcı etki sağlar. Gerilim sonucu oluşan kan basıncını azaltır, böylece strese karşı etki eder. Alıç sirkesi kötü kolesterolü düşürür. Yani kolesterol seviyesini de dengeler. Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanların kalp rahatsızlığını azalttığı, kalp krizi ve felç riskini düşürdüğüne dair düşünceler bulunmaktadır. Bu nedenle antioksidan içeriği yüksek besinler tüketmek kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürebilir” ifadelerine yer verdi.

Hekimhan Belediyesi olarak tescilledikleri ve üretimini yaptıkları Hekimhan Alıç Sirkesini, ilk olarak Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivalinde tüketiciye sunduklarını belirten Karadağ, son olarak 23. Uluslararası Malatya Kayısı Festivalinde de açtıkları stantla ürünlerinin tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Belediye olarak tanıtıma büyük önem verdiklerini ifade eden Karadağ, “Hekimhan Malatya’da bir markadır. Alıç Sirkesinin bizden başka fabrikası da yoktur. Cevizimiz den sonra artık alıç sirkemizde ilçemizin tescilli bir ürünüdür” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • tayfunculcuoglu (5 ay önce)
    alıc sirkesi ceviz ceviz sucugu vd hekimhan ürünleriyle alakadarım. satın alacagım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurdan kose (2 yıl önce)
    Nereden nasıl alacağımı bilemedim,internet siteniz yeterli değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Hepsi burada com. da var 500 cc 22.00 tl bir aktar satıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet ışık (2 yıl önce)
    Nereden ve nasıl sipariş verebilirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahsin yener (4 yıl önce)
    yapanlardan Allah razı olsun İçenler şifa olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (4 yıl önce)
    Kardeşim iyi hoş ancak,vatandaş bunu almak için hekimhana mı?Gelecek Nerede satılıyor?Hiç bir bilgi yok.İnsan,Eğer varsa malatyadaki marketlerde veya büyük marketlerde satıldığını veya sadece filan marketlerde bulunduğunu falan söyler.Böyle tanıtım şekli görmedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan ER (2 yıl önce)Faik isimli kullanıcı yorumuna
    Heps,i burada com. da var bir aktar satıyor ama bence biraz pahalı 22 tl.Bu ara kargosuz gönderiliyormuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    İşte böyle. Her yere kayısı ağacı dikip durmayın. Çilekden, gülden dağda yetişen alıçdan bile para kazanabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok akıllı geçinen muhterem.Elin adamı taştan para kaza nırkenTürkiyede ilk kez seri üretimi yapılan alıç sürmesinden para kazanmak niye bu kadar senin acaibine gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    turan karadağ başkanı tebrik ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım yılmaz (4 yıl önce)
    Bizler İstanbulda yaşayan mlatyalılar olarakta alıç sirkesinden almak isteriz,belediye yekilileri temin ve kargolama konusunda yardimcı olurlarsa memnun oluruz.Bu nedenle ilgili kişilerin telefon ve iletişm adresleini bekliyoruz.KAZIM YILMAZ yilmazkazim44@hotmail.com
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    Keşke alıç sirkesi ile ilgili yorumu bir doktor veya konuyla ilgili bir uzman yapsa daha iyi olmazmı...............
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kırsal kalkınmaya belediyeler ve kamu destek vermek zorunda. İnşallah kısa süreli bir heves olmaz, yıllarca devam eder..
    0
    0
    Yanıtla
  • tengiz (4 yıl önce)
    pazar ağından bahsetseniz esenlik ve yerel marketlerde , Bim ve A101 marketler de satışı yapılıyor mu? ceviz içinde aynı şey geçerli çok iyi paketleme ve pazarlama ağı oluşturursanız başarılı olursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet gazi (4 yıl önce)
    Memleketin kalkınması için devletin öncülük etmesi şart. Hekiöhan belediyesinin bu girişiminin diğer belediyelere de örnek olmasını umuyorum. memnuniyet verici. Güzel haberler duymak mutluluk verici...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali osman (4 yıl önce)
    Mükemmel bir uygulama
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (4 yıl önce)
    Helal olsun başkana o yörede çok alıç ağacı bulunur ancak eskisi kadar değil ağaçlar kuruyor kimi yağışların azlığına bağlıyor kurumayı kimi ise baz istasyonların oluşuna şu gerçek Alıç tansiyon ve kolestrola iyi geldiği bilinmekte başka da faydası mutlak vardır hayırlı olsun yöre için bir gelir kaynağı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet kara (4 yıl önce)Erdoğan isimli kullanıcı yorumuna
    Bunu yapan belediye umarım tarım görevlileri ile de istişare eder ve arazilere aluç dikimi yaptırılır ve de bu yönde tarım çalışanı oluşturulur düşüncesindeyim. UNUTMADAN NASIL TEDARİK EDEBİLİRİZ ÜRÜNÜ...
    0
    0
    Yanıtla