SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan Belediyesi'nden Ceviz Fidanlığı

0
Güncellendi - 2018-07-19 03:21:50
Hekimhan Belediyesi'nden Ceviz Fidanlığı
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan Belediyesi tarafından ilçede 5 bin ceviz fidanı dikildi.

Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hekimhan Demir Çelik Tesisleri'nin yaklaşık 125 dönümlük tesis alanını 8 ay önce satın aldıklarını kaydetti.

Bu alanın 10 dönümüne 5 bin ceviz fidanı diktiklerini aktaran Millioğulları, "2 yıl içinde aşılamalarını yapacağız. Sonbaharda yine 10 bin fidan daha dikeceğiz. Bunların bir kısmını fidan, bir kısmını çöğür olarak bilinen çetin ceviz olarak dikeceğiz. Hekimhan cevizi bir markadır. Bu markayı daha ileriye taşımak için yoğun çalışma yürütüyoruz. İlçemizde 2017 yılında yaklaşık 200 ton ceviz hasadından yaklaşık 5 milyon lira gelir elde edildi. Ceviz ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır." diye konuştu.

Millioğulları, Türkiye'nin her yerinden Hekimhan cevizi talep edildiğini ifade ederek, kendilerinin de bu talepleri karşılamak adına böyle bir projeye başladıklarını sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mahmut (5 yıl önce)
    Hekimhan Cevizi lisans alıp tek marka olarak üretilecekti. Yıllardır sayısız toplantıda resmi çalışmalarda tekrar tekrar konuşulup durdu, yayınlar yapıldı , haberler duyuruldu Ama anlaşılan o ki bir arpa boyu yol alınamadı. Klasik bir Türkiye hikayesi yani. Oysa Hekimhandaki marketlerde bile ABD menşeli San Fransisko cevizi satılıyor. Adamlar marka yapmış ürünlerini dünyanın her yerinde aynı kalitede satıp garantisini veriyolar... Olur elbet bir gün olur, biz de başarırız inşallah ...
    0
    0
    Yanıtla