SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan Belediyesi'ne Akıllı Bina

0
Güncellendi - 2016-08-02 19:44:01
Hekimhan Belediyesi'ne Akıllı Bina
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan Belediyesi’nin yeni hizmet binasının yapımıyla 20 yıllık bir rüya gerçeğe dönüşecek.

Taşıdığı özellikler nedeniyle Malatya ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde benzeri olmayan akıllı, çevreci ve teknolojik bina, eski sanayinin bulunduğu yerinde inşa edilecek. 50 bin nüfusa hizmet verecek şekilde tasarlanan ve 6980 metrekare alana sahip bina 2 bloktan oluşmakta.

Birinci Blok Belediye Hizmet Binası ikinci blokta ise 10 alış-veriş merkezi ve 18 ofisten oluşuyor. 846 metrekarelik zemin kat'ta yer altı otoparkı bulunacak. 10 müdürlüğün hizmet vermesi planlanan binada hizmet birimleri 5744 metrekare alana yayılıyor. Modern çağın gerekleriyle tasarlanan binada müdürlükler vatandaşlara daha kaliteli ve daha çağdaş hizmet verebilmek için açık ofis olarak dizayn edildi.

Yeni Mahalle Şehit Behçet Oktay Caddesi üzerinde inşa edilecek olan yeni belediye binası 6.980 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Tüm birim Müdürlüklerinin aynı çatı altında toplanmasıyla vatandaşa daha kolay, daha kaliteli bir hizmet verilmesi amaçlanıyor. Bina içinde toplam 238 kişilik konferans salonu da bulunuyor.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Belediye yapılırken yakın zamana kadar resmi yapılar olarak ele alınmıştır. Bu yapıların halkla ve kentle yeterince ilişkilendirilmemiş olup, kentin ve kentlinin parçası olmaktan uzaktırlar. Hekimhan belediyesinin yeni binasını kamusal bir yaklaşımla ele alıp ve doğrudan tasarladık. Konferans salonu tamamen kamusal nitelikte olup Hekimhanlının günlük kullanımına karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

İklimsel verilerde ele alınarak tasarlanan meydanı, havuzuyla yaz aylarında serinlenecek ve gölgelik mekânlar da yapılacak. Belediye ve meclis salonu demokrasi anlayışıyla yaklaşılmış olup halkın kullanımına sunulacak.

Belediye binasına, halk girişi başkanlık ve meclis girişi, plaza ve konferans salonu girişi ortak meydandan sağlanacaktır. Plaza içinde oluşturulan alışveriş birimleri günlük ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandı. Katlar içinde bulunan ofis birimleri modüler çözülmüş olup ihtiyaca göre küçültülüp büyümeye uygun şekilde büro kullanımlarına göre tasarlandı. Bodrum katta oluşturulan çok amaçlı salon tiyatro, sinema ve konferans amaçlı tasarlanmıştır.

Belediye ve Plaza binası Hekimhan Taşhan’dan esinlenerek projelendirilmiştir.

Sonuç olarak yapı Hekimhan halkının rahatlıkla kullanabileceği, Belediye binası, Plaza, çok amaçlı salon ve günlük yaşama açık bir şekilde tasarlanmıştır “ dedi.

Bülten

hekimhanbelediye

hekimhanbelediye1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • burak inan (7 yıl önce)
    gerçekten taş hana çok benziyor hatta o sandım bir ara :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Bu yapının yapılması için gele kaynağı nedır merak ettım doğrusu? Kım yaptırıyor
    0
    0
    Yanıtla