SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan Beşik Gibi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:35:59
Hekimhan Beşik Gibi
A- A+ PAYLAŞ

Merkez üssü Hekimhan ilçesinin Dursunlu Mahallesi (köyü civarı) olan 5.1'lik depremden sonra bölgede artçı depremler devam ediyor. 5.1'lik depremin meydana geldiği Pazar saat 02.28'den Salı 02.00'ye kadar bölgede meydana gelen artçı deprem sayısı, AFAD ve Kandilli'ye göre 230'u buldu. Artçı depremlerin büyüklüğü 1.1 ile 3.8 arasında değişiyor.

5.1'lik depremden sonraki, en şiddetli sarsıntılardan biri de Pazartesi saat  17.38'de yine Dursunlu Mahallesi merkezli olarak kaydedildi. Bu depremin büyüklüğünün de 3.8 olduğu bildirildi.

Depremin 60 civarındaki evde ağır ve orta, yüzlerce ev ve yapıda da hafif hasara yolaçtığı ilk çalışmalarla belirlenirken, meydana gelen artçı depremlerin ağırlıklı olarak Hekimhan'da, bunun yanı sıra Arguvan ve Kuluncak ilçelerindeki bazı yerleşim merkezlerini de etkilediği, bu ilçelerin sınırları dahilinde bazı yerleşim yerlerinin artçı sarsıntıların merkezi olarak saptandığı kaydedildi.

Depremler dolayısıyla, gece ve sabaha karşı hava sıcaklığı -5'leri bulan bölgede, vatandaşların hasarlı evlerde yaşamak zorunda kaldıkları, bunun da ciddi can güvenliği riski yarattığı belirtiliyor. Bazı mahallelerde çadırlar kurularak, ağır hasarlı evlerin sakinlerinin buralarda barındırılmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

FOTO: Hekimhan- Sarıkız Mahallesi'nde deprem çadırları (Coşkun KURT)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız