SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kilosunu 25-30 TL'den Satıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-11-08 03:26:07
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesinde ceviz hasadı devam ediyor. Hekimhan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fikri Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cevizde bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu söyledi.

Hasadın yüksek kesimlerde sürdüğünü aktaran Altıparmak, "Hekimhan cevizi bir markadır. Bu markayı daha ileriye taşımak için yoğun çalışma yürütüyoruz. İlçemizde bu yıl yaklaşık 200 ton ceviz hasadından yaklaşık 5 milyon lira gelir elde etmeyi bekliyoruz. Ceviz ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır." dedi.

Müdürlük olarak bu yıl ve gelecek yıl cevizle ilgili çok önemli projeleri hayata geçireceklerini belirten Altıparmak, Hekimhan cevizinin tescil aşamasında olduğunu ifade etti.

Ceviz üreticisi Abbas Yılmaz ise ilçede bin 500 ve bin 800 rakımda yetiştirilen cevizlerin kilogramını 25-30 liradan sattıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mustafa (6 yıl önce)
    Hekimhan bir de madeni ile ünlü, ancak böyle giderse olmayacak cevizle kalacak. Çünkü Adamlar Sivas ın refah seviyesini artırmak için Hasan çelebi madenlerini Sivas a taşımamız lazım diye karar almışlar. Malatya da ki yöneticiler de uyuyor. Bir adam gibi adam da çıkıp demiyor ki, Malatya nın refah seviyesinin yükseltilmesi önemsiz mi? Malatya nın bakanı, milletvekili, belediye başkanı utanın, ayıp ayıp. Adamlar 1000 kişilik istihdamı adeta Malatya dan çalıyor. Siz gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bu ayıp ta size yeter.
    0
    0
    Yanıtla