SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hekimhan Cevizi Marka"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:44:57
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 4’üncüsü 24-25 Ağustos günlerinde düzenlenecek olan Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı bildirildi. 
 
Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapılarak Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali hakkında bilgi aktarıldı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, festivale destek için basın açıklamasına katıldığını ifade edip, Gaziantep’teki menfur bomba olayına temas etti ve “Öldürülen ailelere baş sağlığı diliyorum” dedi. Milletvekili Ağbaba, “Festivale genel başkanımız Kılıçdaroğlu da gelecek” ifadelerini kullandı.
 
Hekimhan belediye başkanı Sait Özoğlu da, festivalle ilgili şöyle konuştu: “İlçemizin sosyo ekonomik kültürel değerlerini ortaya çıkarmak ve ceviz ile ekonomik girdi sağlamayı artırmak için düzenlediğimiz ceviz festivaline birçok katılım olacaktır.”
 
Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali Genel Koordinatörü Hekimhan kayak kulübü başkanı Ali Ercan ise, 24-25 Ağustos günleri düzenleyecekleri festivalin programı hakkında bilgi verdi. Festival çerçevesinde, ceviz, halk oyunları ve yemek yarışmasından konserlere kadar birçok etkinlik yapılacağını bildiren Ercan, “Eskiden bir ölçek ceviz 80 TL’den satılırken, festival düzenlenmesinden sonra üreticiler aynı cevizleri 120 TL’ye satmaktadır. Hekimhan cevizi diye bir marka oluştu” dedi.
 
Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin 25 Ağustos cumartesi günü öğleden sonra Hekimhan’a gelip bir dizi etkinliklere katılacağı belirtildi. 
 
KARABABA ŞENLİĞİ..

Öte yandan  Hekimhan ilçesinde "1. Davulku Köyü Karababa Şenliği" düzenlendi. 
 
İlçenin Davulku köyünde düzenlenen şenlikte konuşan Galip Kırıcı, "İlkini düzenlediğimiz bu etkinlikle köy halkımızı birbirleriyle kaynaştırarak, örf ve adetlerimizi bizden sonra gelen yeni nesillere devretmek, köyümüzün sorunlarını ve bu sorunlara çözümleri konuşup fikir alışverişinde bulunmak gerekmektedir" dedi.
 
Şenliğe katılan ve burada konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğin öncüsü olduğunu söyledi.
 
"32 yıl önce katledilen Veysel Güney için elimizden geleni yaptık ama bir türlü sonuç alamıyoruz. Ancak sonuç alamamak, bu işin takipçisi olmadığımız anlamına gelmez. Bizler de Veysel Güney’in yolunda gidiyoruz" diyen Ağbaba, daha sonra Veysel Güney’in kardeşi Ayhan Güney’le görüştü ve Ayhan Güney’in isteği üzerine Veysel Güney’in anıtının köye yapılması için çalışma başlatılacağını belirtti.
 
Daha sonra Basak köyü ve Hasançelebi’yi ziyaret eden Ağbaba, Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ile beraber kahvehanede vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

 
Hekimhan Meslek Yüksek Okulu inşaatında incelemelerde bulunacak olan Kılıçdaroğlu, Hasançelebi beldesine geçecek. Kılıçdaroğlu, Hasançelebi belediye başkanı Mehmet Şerif Yıldırım’ı ziyaret edip halkla sohbet edecek. Güzelyurt beldesini de ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu'nun son olarak 20.00’de Hekimhan ilçe merkezindeki festivale katılacağı ve gece ilçeden ayrılacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız