SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan Festivali Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan kaymakamlığı öncülüğünde, Hekimhan, Güzelyurt, Hasançelebi, İpekyolu, Kurşunlu, Kocözü Belediyeleri ile Ankara, İstanbul ve Avrupa'da bulunan Hekimhanlılar derneklerinin katkılarıyla 10-12 Ağustos arasında düzenlenen 1. Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali yöresel halkoyunları yapılmasıyla başladı.

Festivalin açılış törenine Kaymakam Ramazan Fani, AKP Milletvekili Mehmet Şahin, Hekimhan Belediye başkanı Sait Özoğlu, İlçe adli ve mülki erkanı, belde belediye başkanları, ESOB başkanı Şevket Keskin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Ankara, İstanbul, Almanya’daki Hekimhanlılar Dernekleri temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Öğretmenevi önünden çıkış yapan Festival kortejinin Atatürk Anıtına çelenk sunması ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan festival etkinliklerinin ilk gününde 12 köy ve mahallenin halk oyunları yarışması gerçekleştirildi.

Yarışma da dereceye giren Halkoyunları ekibine festivalin son günü çeşitli ödüller verilecek.

PROGRAM..
Hekimhan 1. Ceviz ve Kültür Festivali'nin 11 ve 12 Ağustos günlerine ilişkin programı şöyle:

* 11 AĞUSTOS SALI (18.00'den itibaren)
-Sünnet Şöleni,
-Mahalli Orta Oyunları (Kış Yarısı ve Tura) gösterileri
-Halk Oyunları Gösterisi
-Konser (Hekimhanlı Mahalli Sanatçılar, Hüseyin Başaran, Elif Avcı)

* 12 AĞUSTOS ÇARŞAMBA (15.00'den itibaren)
-Hekimhan Kaymakamlığı Halı Saha Açılışı
-Yemek Yarışması
-Ceviz Yarışması
-Halk Oyunları Ödül Töreni
-Konser (Fatma Şahin, Muharrem Temiz, Mustafa Özaslan)

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız