SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan Festivali Bekliyor

A- A+ PAYLAŞ

1. Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali 10 Ağustos tarihinde başlayacak. 3 gün sürecek festivalde konserlerin yanı sıra çeşitli yarışmalar da yapılacak. Bu arada daha önce 8 Ağustos'ta olacağı bildirilen Fethiye Festivali de 9 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.

HEKİMHAN FESTİVALİ..
Konuyla ilgili olarak Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani ve Belediye Başkanı Sait Özoğlu bir basın açıklaması yaptı.

Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, "Kaymakamlığımız öncülüğünde Hekimhan, Güzelyurt, Hasançelebi, İpekyolu, Kurşunlu, Kocözü Belediyeleri ile Ankara, İstanbul ve Avrupa'da bulunan Hekimhanlılar derneklerinin katılımlarıyla cevizimizin tanıtımının yapılması, kültürel değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması gelecek nesillere aktarılması, amacıyla 10, 11, 12 Ağustos tarihlerinde 1. Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali'ni düzenliyoruz.

Türk folklorunun temelini oluşturan halk oyunlarının korunması, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması, geniş kitlelere tanıtılıp, yayılması ve yaşatılması amacıyla köyler arasında birinci mahalli Halk Oyunları Yarışması düzenlenecektir. Festival hazırlıkları sırasında bölgemize ait 25 oyunun (Paso, Rişvan, Remişo, Temurağa, Koloyunu gibi) varlığı tespit edilmiş olup yarışmada sadece bu oyunlar sergilenecek ve yarışmaya katılacak olan Kültür Bakanlığı Gözlemcisi marifetiyle yöremizin halk oyunları tescil edilecektir. Yarışmaya 12 ekip katılacak olup yarışmanın jüri üyeleri, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Hakemlerinden oluşacak, yarışmada dereceye giren ekiplere çeşitli ödüller dağıtılacaktır.

Yine festival kapsamında ilçemiz tarımsal üretiminin önemli bir unsuru olan ve kalitesiyle her geçen gün marka değerini artıran Hekimhan cevizinin tanıtımı amacıyla Ceviz yarışması düzenlemekteyiz. Yarışmaya takriben 50 ceviz üreticisi katılacak olup jüri üyeleri Malatya Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden oluşacak ve ilk üçe giren üreticilerimiz altın ile ödüllendirilecektir.

Ekinlikler kapsamında yerel yemek kültürümüzün yaşatılması amacıyla 5 kategoride; analıkızlı, kömbe, sarma, içliköfte, cevizli baklava alanlarında 65 katılımcıyla yemek yarışması yapılacaktır. Yarışma jürisi Malatya Tarım İl Müdürlüğü Gıda Mühendislerinden oluşacak ve her kategorinin birincisi yemek takımı ile ödüllendirilecektir.

Ayrıca festival kapsamında kültürümüzde önemli bir yere sahip olan ve çocuklarımızın ilk mürüvveti olarak kabul edilen sünnet geleneğini canlı tutmak amacıyla 47 çocuğumuzu sünnet ettiriyoruz ve bir bakıma kaymakamlık olarak onların kirvesi oluyoruz.

Festival; 10 Ağustos günü saat 17.00'da kasaba ve köylerden gelecek halk oyunları ekiplerinin ilçenin çeşitli yerlerinde aynı anda yapacağı gösterilerle başlayacak, daha sonra Kaymakamlık önünde toplanacak olan ekipler ve ilçe protokolü Atatürk Anıtı'na yürüyerek çelenk koyacak, arkasından halk oyunları yarışmasına geçilecek ve gecenin ilerleyen saatlerinde havai fişek gösterisi yapılacaktır.

11 Ağustos günü saat 16.00'da program, Hekimhan Kaymakamlığı Halı Saha Tesislerinin açılışı ile başlayacak. Arkasından tarihi Taşhan'da yapılacak olan Hekimhan yemekleri yarışmasına geçilecek ve protokole tarih sayfaları arasında otantik yemekler ikram edilecektir. Program Hekimhan'a özgü seyirlik orta oyunları ile devam edecek. Gece konserler ile sona erecektir.

12 Ağustos günü program saat 17.00'da sünnet olan çocuklara yönelik animasyon gösterileri yapılacak, arkasından en iyi ceviz yarışması ile devam edecek ve konserlerle sona erecektir. Kültürün, hoşgörünün, paylaşmanın ve kardeşliğin harman olduğu festivalimize tüm Malatyalılar ve kültür dostları davetlidir" dedi.

Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Muharrem Temiz'in Hekimhan Kocaözü şenliklerinde Mehteran Takımının gösteri yapması nedeniyle şenlikleri protesto edip, konsere çıkmaması yönündeki soruya, "O Muharrem Temiz ile ilgili bir konudur. Bu konuda ben bir şey söyleyemeyeceğim. O sorunun Muharrem Temiz'e sorulması gerekir" diye konuştu.

FETHİYE'YE 1 GÜN ERTELEME..
Öte yandan Fethiye Belediye Başkanı Habip Yalçın da, festivalin Pazar gününe ertelenmesi ve sanatçı Arif Sağ'ın programda olmadığına ilişkin olarak, "Daha önce 8 Agustos 2009 cumartesi yapılacağı bildirilen ancak çeşitli nedenlerden dolayı 9 Agustos 2009 Pazar gününe alınan 5. Fethiye Kültür ve Sanat Festivaline katılacağı belirtilen sanatçımız Arif Sağ bu tarih değişikliğinden dolayı katılamıyacaktır." açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız