SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan Oyları Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:24:41
Hekimhan Oyları Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin kazandığı Hekimhan ilçe belediye başkanlığı seçim sonuçlarına, İlçe Seçim Kurulu'na AKP tarafından yapılan itiraza rağmen sonuç değişmezken, AKP'nin bu kez İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edilince, ilçenin toplam 104 sandıkta kullanılan oyları yeniden sayılmak üzere, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde gece Malatya Adliyesi'ne getirildi.

Hekimhan'da CHP adayı Ali Seydi Millioğulları'nın AKP adayı Kemal Deniz'den 74 oy fazla alarak seçimi kazandığının açıklanmasından sonra, geçersiz sayılan oyların yeniden incelenmesi için AKP tarafından Hekimhan İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunulmuştu. İlçe Seçim Kurulu'nda iptal edilen oyların incelenmesi sonucu, fark 44'e düşmesine rağmen kazananın CHP adayı Millioğulları olduğu belirlenmişti.

AKP, bu kez İl Seçim Kurulu'na başvurarak, ilçe belediye başkanlığı seçimi için kullanılan yaklaşık 15 bin civarındaki oyun tamamının yeniden sayımının yapılmasını istedi. İl Seçim Kurulu'nun bu başvuruyu kabul etmesi üzerine, Hekimhan seçiminde kullanılan oyların bulunduğu torbalar, polis ve jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemleri altında, saat 21.00 sıralarında İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Malatya Adliyesi'ne getirildi.

Oy sayımının Cumartesi günü yapılacağı öğrenildi.

"ETKİLEMEK İSTİYORLAR"

CHP'nin İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkan adayı Ali Seydi Millioğulları ile kalabalık bir parti topluluğu da, oyların getirildiği Adliye önüne geldiler. 

CHP'nin Hekimhan adayı Ali Seydi Millioğulları, "Sayımlar tamamlandığında biz 74 oy farkla seçimi kazanmıştık. AKP'liler itiraz ettiler ve iptal edilen 599 oyun yeniden sayılmasını istediler. Bu kez fark 44 oy oldu ve yine bizim kazandığımız ortaya çıktı. Bunun üzerine bu sefer tüm sandıkların sayılması için müracaat ettiler ve İl Seçim Kurulu itirazı kabul ettiği için sandıklar Malatya'ya geldi. İnanıyoruz ki, biz rahat kazanacağız. Ama iktidar partisi tüm Türkiye'de olduğu gibi burada da yargıya bir nevi baskı yapmak istiyor. Seçimi zorla, baskıyla etkilemek istiyorlar. İnanıyoruz ki biz seçimi rahat kazanacağız." diye konuştu.

CHP il başkanı Enver Kiraz da, İl Seçim Kurulu'ndaki sayımda da kazandıklarının bir kez daha tescil edileceğine, adaletin bir kez daha tahakkuk edeceğine inandıklarını söyledi.

İLK SONUÇ NEYDİ?

30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, Hekimhan Belediye Başkanlığı için alınan ve CHP'nin 74 oy farkla kazandığı ilk sayımın sonucu şöyleydi:

Toplam Seçmen Sayısı: 17 bin 495

Kullanılan Oy Sayısı: 15 bin 345

Geçerli Oy Sayısı: 14 bin 746

Geçersiz Oy Sayısı: 599

Büyük Birlik Partisi- BBP (Hasan İşleyen): 12

Adalet ve Kalkınma Partisi- AKP (Kemal Deniz): 6 bin 395

Saadet Partisi- SP (Ufuk Şahin): 125

Bağımsız Türkiye Partisi- BTP (Yusuf Akaslan): 7

İşçi Partisi- İP (Osman Özbay): 26

Halkların Demokratik Partisi- HDP (Aytüzün Kınık): 28

Cumhuriyet Halk Partisi- CHP (A.Seydi Millioğulları) 6 bin 469

Milliyetçi Hareket Partisi- MHP (Taner Özhan): Bin 684

HABER: malatyahaber.com- yenimalatya.com.tr

FOTOĞRAFLAR: Coşkun KURT

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız