SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan Şenlendi

A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl ikincisi düzenlenen Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali ilçeyi ayrı bir renk kattı.

Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali tarihi Taşhan'da Hekimhanlı tasavvuf şairi Sadık Baba Sempozyumu ile başlamış ve törenlere Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca, Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Kurşunlu Belediye Başkanı Necati Benli ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Malatya Araştırmaları Derneği organizesi ile bastırılan 270 sayfalık "Hekimhanlı Aşık Sadık Baba" adlı kitap, sempozyumu takip edenlere ücretsiz olarak dağıtıldı.

HALK OYUNLARI YARIŞMASI
Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali kapsamında geçen yıl ilgi gören Köyler Arası Halk Oyunları Yarışmasına bu yılda katılım yüksek oldu. Yarışmaya katılmak için gelen köy halk oyunları ekiplerinin ilçe merkezinde davul zurna eşliğinde yürümeleri ilçeyi karnavala çevirdi. Halk oyunları ekipleri birinci olmak için gece geç saatlere kadar oyunlarını sergilediler. Geçen yıl birinci olan Yukarı Sazlıca köyü halk oyunları ekibi bu yılda ilgi çekerken, Dikili Köyü'nün Dırijan Halk oyunları ekibinin tur gösterisiyle ilgiyle izlendi.

Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen halk konserlerine vatandaşlar ve çevredeki kasabalarda oturan vatandaşlar ilgi gösterdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız