SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'a İhale Müjdesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:20:25
Hekimhan'a İhale Müjdesi
A- A+ PAYLAŞ

Belediye gelirlerinin büyük bir bölümünü ilçenin içmesuyu şebekesinin elektrik giderlerine aktaran Hekimhan Belediyesi, İller Bankası’nın Ağustos ayında yapacağı ihale ile bu sorundan tamamen kurtuluyor.

İHALE AĞUSTOS’DA… 

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Hekimhan ilçesinin uzun yılardan beri yaşamış olduğu ve ilçe belediyesinin önemli kaynaklarının aktarıldığı içmesuyu sorunundan tamamen kurtulması için başlatılan çalışmaların bitme noktasına geldiğini açıkladı. Milletvekili Öz, “Hekimhan İlçemize içmesuyunu getirecek olan Yamadağı Projesi Ağustos ayının ilk haftasında İller Bankası tarafından ihale edilecek” dedi.

SORUN ÇÖZÜLDÜ…

Hekimhan ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta Yamadağı’ndaki kaynaktan getirilecek olan içmesuyu kendi cazibesi ile saniyede 50 litre suyu ilçeye taşıyacak. Projenin yapımını tamamen İller Bankası yürütecek. Milletvekili Öz, “Her Hekimhan’a gittiğimizde bu sorun dile getiriliyordu. Hekimhanlılara vermiş olduğumuz sözü tuttuk. Hekimhan ilçemiz uzun yıllar içmesuyu konusunda sıkıntı yaşamayacaktır” dedi.

KAYNAK KASADA…

Bu arada, Hekimhan Belediyesi, ilçe merkezindeki içmesuyu şebekesini elektrik sistemi ile çalıştırıyor. Bu durumda ise Hekimhan Belediyesi, ayda ortalama en az 50 bin TL tutarında elektrik faturası ile karşı karşıya kalıyor.  Yamadağı’ndan getirilecek olan içmesuyu projesi ile Hekimhan Belediyesi yıllık ortalama 600 bin TL gibi önemli bir kaynağı başka hizmetlerde kullanma imkanına sahip olacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız