SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hekimhan'a Katkı Sunacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:41:52
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Beşiktaş Belediyesi ile Malatya Hekimhan Belediyesi, düzenlenen törenle kardeş belediye oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 'Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi' kapsamında İstanbul Beşiktaş Belediyesi ile Malatya Hekimhan Belediyesi kardeş oldu.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları ile encümenler, 'Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi' kapsamında Hekimhan'a geldi.

AĞBABA: "BEŞİKTAŞ, HEKİMHAN'A KARDEŞ OLDU"

Hekimhan İlçe meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Hekimhanlılar, yerel seçimlerde CHP'ye oy verdi Kimi seçtiniz? Aliseydi Millioğulları'nı seçtiniz. Biz size bir de Murat Hazinedar'ı veriyoruz. Murat Hazinedar, İstanbul'umuzun, Beşiktaş'ımızın, göz bebeğimizin belediye başkanı. Onun dostluğu ve kardeşliği Hekimhan için önemli. 'Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi'nde en önemli görev ağabeylere düşüyor. Hekimhan, Türkiye'nin en güzel yerlerinden birini kendisine dost yaptı. Özgürlüğün ve demokrasinin başkenti, isyanın başkenti, çarşının başkenti Beşiktaş, Hekimhan'a kardeş oldu" dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, Hekimhan'ın kardeşliği ve dostluğu en iyi bilen ilçelerden olduğunu ifade ederek, "Burada herkes, düşüncesi ne olursa olsun birbiriyle kardeş, kucaklaşmış ve dost. Tabii bu kardeşlik de, Hekimhan'a yeni biz vizyon katacak. Hekimhan daha fazla gelişecek ve katkı alacak" diye konuştu.

HAZİNEDAR: "HEKİMHAN'A KATKI SUNACAĞIZ"

Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, Hekimhan'a katkı sunacaklarını belirterek, "Ben buraya bir şey vermeye gelmedim. Ben bir şeyler almaya geldim. Ne almaya geldim? Aliseydi ağabeyim 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. 4 dönem nasıl belediye başkanı olunur? Onu öğrenmeye geldim. Yurttaşına, köylüsüne, hemşerisine ve muhtarına kendisini nasıl sevdirmiş? Onu öğrenmeye geldim. Yani sevgiyi, milletle muhabbeti öğrenmeye geldim. Şair diyor ki, 'Sırat'tan incedir sevda köprüsü, beraber geçelim tut ellerimden.' Anlıyorum ki o bu dünyada sıratı geçmiş. Sizin elinizden tutarak geçmiş, şimdi de inşallah ben onun elinden tutacağım ve sıratı beraber geçeceğiz. Çünkü öbür dünyanın sıratı bu dünyada. Bizim örfümüzde eli boş gelmek yok. Hekimhan'a birçok şey düşünüyoruz. Bunları hep beraber gerçekleştireceğiz. Öncelikle yazlık düğün salonu ihtiyacı varmış. Düğün salonunuz hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş-Hekimhan düğün salonunu en kısa sürede gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları da, Hekimhan'ın CHP'nin kalesi olduğunu kaydederek, "Hekimhan'da, sağcısıyla solcusuyla, bizi desteklesin desteklemesin çağdaş ve demokratik bir ortam vardır. Türkü'yle Kürdü'yle, Alevisi'yle Sünnisi'yle insanlarımız kardeşçe yaşamaktadır" dedi.

Beşiktaş Belediyesi'nin anons otobüsünde Beşiktaş taraftarının da söylediği 'Gücüne Güç Katmaya Geldik' marşı ile Malatya türküleri çalındı.

CHP İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET..

İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, 'Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi' kapsamında geldiği Malatya'da CHP İl Teşkilatını da ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP olarak 2015'te yerel yönetimlerin başarısıyla başarılarını artıracaklarını söyledi. Ağbaba, Türkiye'nin en başarılı belediye başkanlarının CHP'li belediyeler olduğunu kaydederek, "Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren belediyeler, CHP'li belediyeler. Maalesef bizim eksikliğimiz bunları anlatmakta çok yeterli değiliz. Eğer bu başka bir siyasi partinin elinde olsaydı, çok daha fazla büyütebilirdi. CHP'li belediyeler, başta Beşiktaş olmak üzere birçok il ve ilçemizde çok yeni hizmetler yapıyorlar. Sadece asfalt yapmıyorlar. Övünerek söylemek isterim ki, Türkiye'nin en önemli ve en iyi belediyecilik hizmetini biz veriyoruz. Bu hizmetlerimiz, 2015 seçimlerinde bize yol gösterecek ve bizim referansımız olacaktır. Sosyal demokratların, CHP'lilerin kentleri yönettikleri gibi ülkeyi de yöneteceklerini herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

"SOSYAL DEMOKRATLARIN EN ÖNEMLİ NOKTASI BİZE EMANET EDİLDİ"

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sosyal demokratların en önemli noktasının kendilerine emanet edildiğini belirtti. Hazinedar, Beşiktaş'ın İstanbul'un kalbinde çok önemli bir nokta olduğunu ifade ederek, "Tarihiyle, insanıyla, coğrafyasıyla, yeşiliyle, Aziz Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı nokta olan Beşiktaş, hem biz bu kadim topraklarda yaşayan insanlar olarak hem de İstanbul'un boğaza, denize, sahile ulaşan en güzel noktasında belediye başkanlığı yapıyorum. Bu anlamda büyük bir sorumluluğu da taşıyorum. Bu seçimlerde bize çok daha büyük bir sorumluluk yüklendi. Hem CHP hem de Türkiye açısından Beşiktaş halkı bir rekora imza attı. Bu rekor benim ya da sadece CHP'lilerin rekoru değil, bu rekor aynı zamanda Atatürkçülerin, onun bu topraklarda yeşerttiği geleceğe ve çağdaş uygarlığa dair bir büyük ifadenin rekorudur" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ, ÇOK DEĞERLİ VE ÖZEL BİR YER"

Beşiktaş'a dair, belediyecilik olarak sosyal demokrat belediyecilik, özgürlükçü sosyal demokrasi hedefine uygun olarak siyasi tarihe önemli izler bırakacak birçok projeyi hazırladıklarını dile getiren Hazinedar, 400 bin metrekare olan yeşil alanı, bir yıl içerisinde 640 bin metrekare yeşil aktif alana taşıdıklarını kaydetti. Hazinedar, bir yıl içerisinde yüzde 60'a yakın aktif yeşil alanı sadece Beşiktaş'ın değil İstanbul'un kullandığı, yaşadığı ve mutlu olduğu aktif yeşil alan haline getirdiklerini belirtti. Beşiktaş'ın çok özel ve değerli bir yer olduğuna dikkat çeken Hazinedar, "Herkesin hayatında bir Beşiktaş vardır. Ya Beşiktaş'ın maçını seyredip, takımını tutarken ya da rakipken hayatınızda Beşiktaş vardır. Türkiye'de Süper Lig'de armasında Türk bayrağı taşıyan tek kulüp Beşiktaş'tır. Yani Beşiktaş, herkes için biraz vardır. Bunu da temsil eden bir kişi olarak sorumluluğumu biliyorum. Beşiktaş, sadece Beşiktaşlıların değil. Beşiktaş'ın değerlerini Türkiye'ye taşıyamazsak, 100. yılında cumhuriyeti kutlarken, kutlu bir kutlama olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"ÖRGÜTÜMÜZÜ MOTİVE ETTİ"

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ziyaretinden dolayı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a teşekkür ederek, "Beşiktaş Belediyesini, Hekimhan ve Arguvan Belediyelerine kardeş belediye olarak ilan ettik. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın enerjisi ve heyecanı, belediyelerimize desteği yanında, örgütümüzü de ciddi anlamda motive etmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLAR: Coşkun KURT, malatyahaber.com- İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız