SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'a Küçük Sanayi Sitesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:54:43
Hekimhan'a Küçük Sanayi Sitesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Hekimhan ilçesine Küçük Sanayi Sitesi’nin (KSS) kurulacağı bildirildi.

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Malatya’da 2002’den 2013 yılı sonuna kadar olan sanayi yatırımlarına 110 milyon lira harcama yapıldığını açıkladı.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, yaptığı açıklamada Malatya’da son 11 yıl içerisinde 2 Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi yatırımları ve sanayi sektörünün 16 bine yakın istihdam meydana getirdiğini ve yatırım çalışmaları için 110 milyon lira harcama yapıldığını kaydetti.

Tüfenkçi, “Malatya’mızda bakanlık kredi desteği ile 2002 yılı sonuna kadar 300 hektar büyüklüğünde Malatya 1.OSB tamamlanmış iken, 2003-2013 yılları arasında ise 53 milyon lira kredi desteğiyle 398 hektar büyüklüğünde Malatya 2. OSB ile Darende OSB tamamlanmıştır. Bu OSB projelerinde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 106 iken, 2003-2013 yılları arasında 160 adet parselde daha üretime geçilmiştir. Yine iktidarımız döneminde Malatya’daki bin 437 işyerinden oluşan sanayi siteleri için 78 milyon TL kredi desteği gerçekleştirilerek 7 bin 200 insana iş imkanı oluşturulmuştur. 11 yıl içerisinde Malatya’mızdaki Organize Sanayi Bölgelerimiz, San-Tez projeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Sanayi Sitelerine toplam olarak 110 milyon lira harcama yapılmıştır” dedi.

Bülent Tüfenkçi, Hekimhan ilçesi Küçük Sanayi Sitesi’nin tüzel kişiliği kazanmasının ardından bilgilendirme raporu ve kredi talebiyle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıyla kendisi ile milletvekillerinin gerekli girişimlerde bulanmalarının sonuç verdiğini ve Bakanlığın KSS’lere yönelik 2014 yılı yeni yatırım programına Hekimhan projesini de aldırdıklarını söyledi.

Tüfenkçi, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bakanlığımız 2014 yılında 4 yeni Küçük Sanayi Sitesi projesine destek verecek. Bu projeler arasında Hekimhan KSS’de olup 2014 yılı için ilk etapta 500 bin liralık bir ödenek ayrıldı. Bölgede ekonomik büyümenin, sürdürülebilir sosyoekonomik kalkınmanın ve istihdamın sağlanması için sanayi tesisleri gerekmektedir. Ayrıca Doğanşehir Küçük Sanayi Sitesine bu yıl için 1 milyon 500 bin TL ödenek ayrılmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız