SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'a MYO Temeli

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesinde işadamı Mehmet Emin Sungur tarafından yaptırılacak olan Meslek Yüksekokulu binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine ilişkin İnönü Üniversitesi'nin basın bülteni şöyle:

"İşadamı Mehmet Emin Sungur tarafından Hekimhan’da yaptırılan Hekimhan Meslek Yüksekokulu binasının temel atama töreni yoğun bir katılımla düzenlendi.

Zemin katının tamamlandığı Hekimhan Meslek Yüksekokulu binası inşaat alanında düzenlenen törene Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık, İlçe Kaymakamı Nurettin Dayan, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, siyasi parti milletvekili adayları, idari ve mülkü amirler ve çok sayıda Hekimhanlı vatandaş katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, “Adı Hekimhan Meslek Yüksekokulu olan bir öğretim kurumunun başka bir ilçede eğitim - öğretime devam etmesi kadar üzüntü verici bir durum olamaz. Çünkü Hekimhan Meslek Yüksekokulu Battalgazi İlçesi Tacan Kampüsündeydi. Hekimhan platformu olarak Sayın Rektörümüze başvurarak okulumuzun ilçemize yapılmasını istedik. Sayın rektörümüz uygun bir bina bulmamız koşuluyla Meslek Yüksekokulunu Hekimhan’a taşıma sözünü verdiler. Bugün Hekimhanlılar için çok önemli bir gündür. Bir atasözü vardır; “kul sıkışmazsa Hızır yetişmez” diye. Bina konusunda başvurduğumuz bazı yerler olmadı. Kendisi ile her zaman gurur duyduğumuz Mehmet Emin Sungur Bey imdadımıza yetişti ve bu önemli eseri bizlere kazandıracağını müjdeledi. Kendilerine bu önemli hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; bir milletin kalkınması ancak eğitim ve öğretimle olur. Eğitimsiz kalan bir toplum sanayide, tarımda, kültürde, edebiyatta, sanatta ve diğer alanlarda gelişmesi de düşünülemez, diyerek konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı Nurettin Dayan, “eğitim-öğretimin en önemli devrelerinden biri de kuşkusuz üniversite eğitimidir. Üniversite eğitiminin içerisinde de meslek yüksekokullarının çok önemli bir yeri vardır. Bunların bir kısmı doğrudan devlet bütçesi ile bir kısmı devlet vatandaş işbirliği ile bir kısmı da doğrudan hayırseverlerimiz tarafından yapılmaktadır. Şimdi temelini atacağımız meslek yüksekokulu da memleketine sevdalı, laf değil iş üreten, memleketin gelişmesinin ancak eğitimle olabileceğini bilen değerli büyüğümüz Mehmet Emin Sungur tarafından yaptırılacak olması bizleri çok sevindirmiştir” dedi.

Hekimhan Meslek Yüksekokulunu yaptıran hayırsever işadamı Mehmet Emin Sungur ise konuşmasında şunları söyledi: “Yıllarca Hekimhan’dan uzakta yaşadım ve unutulduğumu zannettim. Ama ben Hekimhan’ı unutmadım. Ben Hekimhan doğumluyum. Hatırlayamayacağım bir yaşta babamı kaybettim. Ama bugünlere gelmemde yardımcı olan değerli büyüklerim oldu. Bende emekleri olan çok değerli insanlar var. Bizim zamanımızda kasabamızda ortaokul yoktu. O dönemin parasız yatılı okulunu okuyan ilk Hekimhanlı bir büyüğünüzüm. Onun için devletimize her zaman olduğu gibi şükran borçluyum. Hizmet borçluyum. Bu ölçüler içerisinde çalıştım ve belli noktalara geldim. Kamuda değişik görevlerde bulundum. Ama en önemlisi, en tarihi, en güzel olanı şuan temelini atacağımız bu okuldur. Onunla gurur duyuyorum. Sizlere, gençlerimize, milletimize, halkımıza hizmet olacağı için çok mutluyum.”

Yapılacak olan meslek yüksekokulunun kahramanının Mehmet Emin Sungur olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Hekimhan’da bir meslek yüksekokulunun yapılması konusunda umudumuz yokken bu hususta Sayın Sungur umut oldu. Üniversitemizi ziyaretinde bana şunu söylemişti: “Hocam korkma. Bana bir şey olsa dahi vasiyetimde bu okulun bitirilmesini belirttim” onun için hepinizin huzurunda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yapacağımız ilk senato toplantısında, Hekimhan Meslek Yüksekokulu olan meslek yüksekokulumuzun adının Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu olması için karar çıkartacağımızı da burada ifade etmek istiyorum, dedi.

Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay, Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık, siyasi parti milletvekili adayları ve temsilcilerinin duygu ve düşüncelerini içeren konuşmaların ardından zemin katı tamamlanmış olan Hekimhan Meslek Yüksekokulunun temeli atıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız