SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'a Yeni Hastane

A- A+ PAYLAŞ
Güçlendirilmesi gereken kamu binalarının başında gelen Hekimhan Devlet Hastanesi binası güçlendirilmesinden vazgeçildi. İlçeye TOKİ tarafından yeni bir hastane binası yapılacak.
 
Yapımına 1995 yılında başlanılan 18 yatak kapasiteli Hekimhan Devlet Hastanesi binası ile ilgili dayanıklılık sorununun çözümü için yapılan çalışmalar son aşamaya geldi.
 
Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, “ İlçemize yeni bir devlet hastanesi binası kazandırmak için yaptığımız girişimler son aşamaya geldi. Binanın yapım ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek” diyerek yeni hastane binasının yapımını doğruladı. Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu’ da “ Mevcut binamız, gerek fiziki durumu gerekse de kapasitesi bakımından ilçeye hizmet veremiyor ve tehlike arz ediyordu. O nedenle Belediye olarak ilçemize yeni bir hastane binası kazandırmak için yaptığımız çalışmaların sonuca ulaştığı için memnunuz” diye konuştu.
 
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de “Mevcut hastane binamızda yapılan depreme dayanıklılık ölçümlerinde güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıktı. Güçlendirme maliyeti fazla çıkınca yeni bir bina yapmaya karar verdik. TOKİ ile yaptığımız görüşmeler sonucu TOKİ tarafından yeni bir hastane binası yapılmasında anlaşma sağlandı. Projenin uygulama ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Mart sonu veya Nisan ayı başlarında temeli atılır” diye bilgi verdiler.
 
FOTO: İlçenin mevcut Devlet Hastanesi (Google) 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız