SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'da Ceviz Festivali

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan 2. Ceviz Festivali'nin 30 Temmuz Cuma günü başlayacağı bildirildi.

2. Hekimhan Ceviz Festivali Tertip Komitesi'nde yer alan Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül, Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz ve Avrupa Hekimhanlılar Derneği Başkanı Ali Ercan, Vali Doç. Dr. Ulvi Saran'ı ziyaret ederek festivale davet ettiler.

Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, "Hekimhan halkına kendi kültürel değerlerini sergileme fırsatı vermek ve insanlarımızı ortak değerler etrafında bir araya getirmek, cevizimizin tanıtımının yapılması, kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması ve canlı tutulması, yemek kültürümüzün yaşatılması amacıyla 30-31 Temmuz ve 01 Ağustos 2010 tarihlerinde 2. Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivalimizi düzenleyeceğiz" dedi.

Fani, 30 Temmuz 2010 Cuma günü Tarihi Taşhan'da, Hekimhanlı tasavvuf şairi Sadık Baba adına düzenlenen Sadık Baba Sempozyumu ile başlayacak olan festival kapsamında ilçe merkezi, belde ve köylerden gelen halk oyunları ekiplerinin katılacağı mahalli halk oyunları yarışmasının düzenleneceği kaydetti.

Konser programının da bulunduğunu belirten Fani, Hekimhan'a ait yöresel yemek yarışması da düzenleyeceklerini kaydetti.

Vali Ulvi Saran ise, "Hekimhan yeraltı ve yer üstü zenginliği kadar sosyal zenginliği ile de dikkat çekici bir ilçemiz. Bunun yanında sosyal ve folklorik yapısıyla da dikkat çeken bir ilçemiz. Sadece Malatya'dan değil yurt dışından da vatandaşların katılacağı böyle güzel bir festivalin geleneksel olacağını umuyorum" dedi.

Festival sırasında adına sempozyum düzenlenecek olan Hekimhanlı Halk Aşığı Sadık Baba hakkında Yrd. Doç. Ramazan Çiftlikçi ve Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz tarafından hazırlanan kitap Vali Saran'a sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız