SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'da CHP Mitingi

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya milletvekili adayları, 12 haziran genel seçim çalışmaları kapsamında Hekimhan'da miting düzenledi.

Milletvekili adayları Hekimhan girişinde 100'ü aşkın araç konvoyu ile karşılandı. İlçede kısa bir tur atıldıktan sonra etkinliğin yapılacağı Hekimhan Aile Çay Bahçesi'ne gelindi. Burada 500'ün üzerinde partili, milletvekili adaylarını karşıladı. Özellikle 1. sıra adayı Veli Ağbaba'ya yoğun ilgi gösterildiği gözlendi. Açış konuşmasını CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mehmet Sait Çelebioğlu'nun yaptığı mitingde, CHP 1. sıra Milletvekili Adayı Veli Ağbaba yoğun bir alkış alarak konuşmasına başladı.

Demokrasi, özgürlük, emek ve Malatya'nın daha yaşanabilir bir il olması için mücadele başlattıklarını belirten Veli Ağbaba, "Bu mücadele yıllardan beri izlenen sağ politikalar yüzünden küçülen, kendi kabuğuna çekilen Hekimhan'ın kabuğunu kırma mücadelesidir. Demir çeliği kapatılmış, tarımı yok edilmiş, gençleri işsiz kalmış, kadınları sosyal güvenceden yoksun bırakılmış Hekimhanlıların, Malatyalıların bu gidişe dur demesi gerekiyor. Bizler CHP olarak bu kötü gidişe dur demeye hazırız" diye konuştu.

Ağbaba, CHP'nin geliştirdiği Aile Sigortası ile ilgili bilgiler vererek, şunları söyledi: "Bu proje bir sosyal devlet projesidir. Bu proje devletin kendi yurttaşına, yoksuluna sahip çıkma projesidir. Bu proje, devletin kendi insanını dilenci görmekten çıkarma projesidir. Bu proje kadınlarımızı toplumda tekrar baş tacı etme projesidir. İstihdam projesidir, her fakir ailenin yani 12 milyon 715 kişinin fakirlikten kurtulma projesidir. Her aileye en az 600 TL ödeme yapılacak bu ödemeyi kadınlarımız
ellerindeki maaş kartıyla alacak, kimsenin kapısına gitmeyecekler. Bir sözü, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözünü burada yinelemek istiyorum. İktidar olduktan 3 ay sonra kuracağımız Aile Sigortası Kurumu'yla (ASKUR) yoksulluk envanteri çıkaracağız. Hiçbir kadınımız, hiçbir gencimiz, hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Devlet kendi yurttaşının daha onurlu yaşamasını sağlayacak. Devletin en önemli görevi de budur."

"HEKİMHAN'DA GENÇLER BABALARININ EMEKLİ MAAŞINA BAKIYOR"
Türkiye'de yıllardan beri sağ politikaların yaratmış olduğu, devletin kendi yurttaşını kandırdığı taşeronlaşmaya savaş açacaklarını belirten Ağbaba, "Çağdaş toplumların olmazsa olmazı olan sendikalaşmayı destekleyerek taşeronlaşmayı ortadan kaldıracağız. Hekimhan bilir. Geçmişte her evde bir demir çelik, demir yolu işçisi varken, bugün gençlerimiz demir çeliğin kapatılmasıyla babalarının emekli maaşına bakıyorlar. Halkın iktidarında uygulayacağımız gençlik projesi ile hiçbir gencimiz işsiz kalmayacak. Bütün gençlerimizin eğitimini parasız şekilde tamamlamasını sağlayacağız. Sevgili gençlerimiz eğitim yaparken askerliklerini tamamlayacak, artık okulunu bitiren hiçbir gencimiz askerliklerini yapmadıkları gerekçesiyle işsiz bırakılmayacak" diye konuştu.

Mitinge Milletvekili Adayı Veli Ağbaba'nın yanı sıra adaylardan Ali Dağdelen ve Dila Boztepe ile CHP Malatya İl Başkanı Hüseyin Baştürk, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mehmet Sait Çelebioğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı M. Şerif Yıldırım ve Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları da katıldı. Öte yandan CHP'den milletvekili aday adayı olan bazı isimler de mitinge katılarak birlik görüntüsü verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız