SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'da Coşkulu Karşılama

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:25:09
Hekimhan'da Coşkulu Karşılama
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'nun, oyların yeniden sayılması yolundaki İl Seçim Kurulu kararını kaldırması sonucu AKP'li rakibi Kemal Deniz'e 44 oy fark yaparak  Belediye Başkanlığı'nı kazandığı belirlenen CHP adayı Ali Seydi Millioğulları, Malatya'dan ilçeye gidişinde kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılandı.

Hekimhan'da 30 Mart Pazar günü yapılan seçimleri AKP'li rakibinin 74 oy önünde tamamlayan Millioğulları'nın kazandığı bu seçime AKP tarafından, iptal oylarının yeniden sayılması istemiyle İlçe Seçim Kurulu nezdinde itiraz edilmiş, itirazın kabul edilmesi sonucu yapılan sayımda, bu kez 44 oy farkla Millioğulları'nın seçimi aldığı belirlenmişti. Ancak, AKP bu kez İl Seçim Kurulu'na başvurmuş ve ilçenin tüm oylarının sayılması talebinde bulunmuş, İl Seçim Kurulu da bu doğrultuda karar verince, Hekimhan oylarının bulunduğu torbalar Cuma gecesi Malatya'ya getirilmiş, yeniden sayılmak üzere Malatya Adliyesi'nde muhafaza altına alınmıştı. İl Seçim Kurulu'nun bu kararına CHP Yüksek Seçim Kurulu nezdinde itiraz etti ve yüksek kurul, İl Seçim Kurulu'nun oyların yeniden sayılması kararını kaldırdı. Böylece, Millioğulları 3. kez kazanma sevinci yaşadı.

Malatya Adliyesi önünde, gün boyu gelişmeleri takibeden CHP'liler, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararının ardından, kalabalık bir araç konvoyuyla Hekimhan'a gittiler. İlçe yakınında davul zurnalar eşliğinde karşılanan Millioğulları'na, ilçe merkezinde de kadınlı erkekli partililer tezahüratta bulundular.

FOTOĞRAFLAR: Coşkun KURT

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız