SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'da 'Hızır Cemi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:53
Hekimhan'da 'Hızır Cemi'
A- A+ PAYLAŞ

 
Hekimhan ilçesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Hekimhan Şubesi tarafından "Hızır Cemi" yapıldı. 
     
Hekimhan Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlikte derneğin Hekimhan Şube Başkanı Celal Abbas Alıcı, her yıl şubat ayında gerçekleştirdikleri etkinliğin Aleviler için Allah'a sığınmak ve yaşamı yeniden canlandırmak olarak kabul edildiğini belirterek, ''Hızır cemi kapsamında semah yapılıyor, dualar ediliyor'' dedi. 
     
Duaların ardından lokma dağıtımıyla cem sona erdi. 
     
Etkinliğe Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Altay Üst, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 
 
ABDAL MUSA LOKMASI..
Bu arada  Abdal Musa Birlik Lokması düzenlendi. 
Battalgazi ilçesindeki Zeynel Abidin Türbesi'nde, Zeynel Abidin Türbesi Vakfı'nın organizesiyle düzenlenen Abdal Musa Birlik Lokması programına, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Battalgazi Kaymakamı Abdulmutallip Aksoy, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Genel Başkanı Doğan Bermek, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Başkanı Eşref Doğan ve Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boztuğ, AVF Genel Başkanı Doğan Bermek, Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, birlik ve beraberliği içeren konuşma yaptı. 
 

Konuşmalardan sonra davetlilere etli pilav olarak bilinen lokma ikram edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız