SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hekimhan'da İz Bırakacağız"

0
Güncellendi - 2017-06-19 01:31:22
A- A+ PAYLAŞ

11 Mimar Odası şubesi tarafından, Hekimhan'da yaz kampı düzenleneceği, mimarlık öğrencilerinin Hekimhan ve çevresi için projeler hazırlayacakları bildirildi.

Kapadokya'daki ön çalışmalarına Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları'nın da katıldığı etkinlikle ilgili olarak Hekimhan Belediyesi'nce yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Yaz kampı çerçevesinde ilçe halkının da katılımıyla Hekimhan ve çevresi için projeler hazırlayacak olan mimarlık öğrencileri, hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapacaklar.

Mimarlık öğrencilerinin katılımcı bir süreçle proje elde etme süreçlerinin en önemli mekanizması olan yaz kampları bu yıl 22-30 Temmuz 2017 tarihlerinde Hekimhan’da gerçekleşecek.

Hekimhan Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen yaz kampı, Mimarlar Odasının 11 şubesi tarafından organize ediliyor.

İpek yolu üzerinde bulunan ve demirin başkenti olan Hekimhan’da maden, doğa, tarih, mekân dörtlemesi üzerinden yapılacak yaz kampı için Mimarlar Odasının 11 şubesi Kapadokya’da hazırlıklarını görüşmek üzere toplandı.

Mimarlar Odası tarafından Türkiye'de ilk defa Adana, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Malatya, Mersin şubelerinin koordine ettiği yaz okuluna Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve bürokratlarda katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Mimarlık kültürünün zenginliğini ve potansiyellerini ülkemizin farklı coğrafyalarında öğrencilerle birlikte deneyimleyeceğiz, Hekimhan’a iz bırakacağız“ dedi.

Candan şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl 4 şube ile birlikte Rize Fındıklı’da yaptığımız taş mektep yaz kampından sonra, çoklu organizasyonla bu yılki kampımızın Hekimhan’da olmasının bir anlamı var. Özelleştirilen demir çelik işletmelerinin tesislerini kamucu bir bakış açısı ile mülk edinen Hekimhan Belediyesi’nin bu yaklaşımın ne kadar değerli olduğunu, madenin doğası ve tarihi ile mekanı ve yaşamı nasıl şekillendirdiğini Hekimhan üzerinden okuyacağız ve paylaşacağız.”

Mimarlık öğrencilerinin yaz stajlarına yönelik, alternatif bir bakış açısıyla dokunarak hissederek paylaşarak mimarlığı keşfetme hedefiyle düzenlenen yaz kamplarının, Mimarlar Odası’nın katılımcı süreçlerle proje üretimini deneyimleme de öncü rol üstlendiğini ifade eden Candan Mimarlık eğitimi sürecinde disiplinler arası ilişkilerin eksik kaldığını yaz kamplarının bu yönden de çok disiplinli olduğunu belirtti.

Candan yörenin değerlerinin ve potansiyellerinin halkla birlikte, sözlü tarih ve değerler çalışmaları ile açığa çıkartılacağını, Hekimhan’ın taşıdığı cevherlerin mekansallığını mimarlarla, diğer disiplinlere ve uzmanlarla gün yüzüne çıkartacaklarını da sözlerine ekledi.

Hekimhan’da gerçekleşecek mimarlık öğrencileri yaz kampı ücretsiz olup, öğrenciler başvuruları düzenleyici şubelere yapacak. Batı ile doğuyu ipek yolunda birleştiren demirin başkenti Hekimhan’da, öğrenciler, belediye tarafından alınan Demir Çelik işletmeleri tesislerinin yeniden işlevlendirilmesi, kentsel tasarım, Hekimhan’ın turizm potansiyelleri ve değerlerini açığa çıkartacak çalışmalarla, Hekimhan Belediyesi’ne katılımcı proje fikirleri sunacak."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAFLAR: Kapadokya'daki ön toplantıdan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Zafer Demir (6 yıl önce)
    Hekimhan - Hasançelebi'ye yaraşır Yörelerimizi kalkındıracak, ufkunu açacak projeleri bekliyoruz. Belediyemize ve Mimarlarımıza başarılar dileriz.
    0
    0
    Yanıtla