SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'da Kentsel Dönüşüm Çalıştayı

0
Güncellendi - 2016-05-19 15:22:39
Hekimhan'da Kentsel Dönüşüm Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı ve Hekimhan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Çalıştayı yapıldı.

Hekimhan Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapılan çalıştayın açılış konuşmasını Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları yaptı. Millioğulları, dar sokakların, kötü binaların ve çirkin manzaraların komple yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Millioğulları, “Geniş caddeler, birbirinin güneşini, rüzgarını kesmeyen binalar, insanın gönlüne huzur veren yapılar görmek istiyoruz. Bunu yapmak için de mevcutların tamamının yıkılıp yeniden dizayn edilmesi gerekiyor. Biz de maalesef bir şey olmaz mantığı ile önce şehirler, binalar kuruluyor, ondan sonra alt yapı elektrik, su, kanalizasyon gelmesi için bekleniyor. Araba sayımız arttıkça yollardan geçemiyoruz. Araba park edecek yer bulamıyoruz. Bir yangın olduğunda itfaiye nasıl girecek, bunları hesaplayamıyoruz. Bunun yanında fay kırıkları üzerindeyiz, afet riski büyük. Bir insanın dahi hayatını kaybetmesi bizim için büyük bir üzüntü kaynağı. Kentsel dönüşüm diye bir karar alınmış. Bunu kamuoyuna bazen yanlış aksettiriyorlar. ‘Binalarımız yıkılacak, maddi kayıplara uğrayacağız, dolayısıyla buna karşı çıkmak lazım’ gibi kamuoyunda fesat oluşturuyorlar. Halbuki yaşanabilir kent meydanları, geniş caddeler, otoparkları ve bahçeleriyle güzel konutlar yapıldığında çok daha fazla değer kazanacaktır. Hem milletimizin can ve mal emniyeti açısından hem de çağdaş kentler ülkemizin medarı iftarı olacaktır. İlçe dışından yabancı misafirlerimiz geldiği zaman, ilçe merkezini gezerken sağında solunda yıkık binalar var. Bu olumsuz durum ilçemizin gelişmişliği, zenginliği, kültürü hakkında çok olumsuz yargılara yol açıyor. Bu vesile ile yapılan bu çalışmanın herkese ve Hekimhan’a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra Altyapı ve Kentsel Dönüşümünden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Savaş ile Emrah Ortaç, 6306 sayılı kanun kapsamında vatandaşları bilgilendirdi. Son olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Duran Özdemir de, vatandaşların sorularını cevapladı.

Kaynak: İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız