SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'da Kur'an Ziyafeti

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği "Kur'an Ziyafeti" programı Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Hekimhan Müftülüğü'nün düzenlediği programla ilgili basın bülteni şöyle:

Hekimhan İlçe Müftülüğümüz tarafından Kuran Ziyafeti programı yapıldı. 21 Mart 2011 Pazartesi günü saat 13’00 da Hekimhan Belediye Düğün Salonu'nda,bayanlara yönelik düzenlenen Kuran Ziyefeti programına,İlçe Müftümüz Durmuş Ali Çetmi,Malatya Müftülüğünden,Din Hizmetleri Uzmanı Fatima Geçici, Tashih-i huruf kursu öğreticisi Habibe Yavaş, Tashih-i huruf kursu kursiyerleri,2010 yılında Malatya’da hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler,Hekimhan Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencileriyle Hekimhan Merkez,Kasaba ve köylerinden gelen kalabalık bir topluluk katıldı. Kadınların yoğun ilgisi nedeniyle salonda çok sayıda davetli programı ayakta takip etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törenin açılışında konuşan Müftümüz Durmuş Ali Çetmi, " Konuşmamın başında bu programın yapılmasında bizlere desteklerini esirgemeyen ve Malatya’dan buraya kadar gelerek programımıza renk katan Malatya Müftülüğü Personeline, Hekimhan Müftülüğü Personeline ve siz değerli Hekimhanlılara teşekkür ediyorum. Bugün Hekimhan için çok müstesna bir gündür. Buraya ,uzaktan yakından Kur'an dinlemek için geldiniz, Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Müftümüz Çetmi, " Mukaddes ve mübarek kitabımız Kur’an-ı Kerim, tam bir hayat rehberi, huzur kaynağı, insanlığa saadet ve mutluluk yollarını ilan eden cihanşümul bir mesajdır. Sevgili Peygamberimizin en büyük mucizesidir ki, bu güne kadar bir benzeri getirilememiş, bundan sonra da getirilemiyecektir. Rabbimiz, O’nu mana karanlığına ve dara düşmüş kalplere şifa, gerçek ahlaki değerlerin zaafa uğramasıyla bozulmuş ve bulanmış karekterlere deva, kirlenmiş ve paslanmış gönüllere cila, ibret almak ve gerçeğe ermek isteyenler için öğüt ve hidayet rehberi olarak göndermiştir." dedi.

Kur’an öğretimi ve hafızlığın önemini anlatan Müftü Çetmi, “göreve başladığım 2009 Mart ayında Hekimhan Merkezde iki tane Kur’an Kursumuz vardı.2010 yılında iki tane Güzelyurt’ta,bir tanede Kurşunlu / Gelengeçte Kur’an Kursu açtık .önümüzdeki yıl da inşaallah Yukarı Selimli’de ve Kocaözü Kasabasında açmayı planlıyoruz.Bunlar bize, Hekimhan’ın Kur’ana verdiği değeri yansıtıyor.Ama içimizde bir buruklukta yok değil .O da Hekimhan da hafız yetiştirmek.İnşaallah bugün bu güzel merasimle bunun da temellerini atmış oluruz. programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda daha sonra , Malatya Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Fatima Geçici, Kur’an’ın fazileti ile ilgili bir konuşma yaptı.

Tashih-i huruf kursu öğreticisi Habibe Yavaş ve Tashih-i huruf kursiyerleri, hafız olan öğrenciler okudukları Kur'an-ı Kerim ve şiir ve ilâhîlerle salonu tıklım tıklım dolduran katılımcıları adeta büyülediler. Program ,yapılan duanın ardından sona erdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız