SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Hastanede Sorun Yok"

0
Güncellendi - 2016-11-24 01:30:27
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Kamu Hastaneleri Birliği, CHP'li Ağbaba'nın Hekimhan Devlet Hastanesi ile ilgili eleştirileri üzerine açıklama yaptı

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın "hastane büyük ama kadrosu küçük" diye hekim eksiğini eleştirdiği Hekimhan Devlet Hastanesi'nin D grubu hastane olduğunu ve eksik hekim kadrosu bulunmadığını bildirdi.

KHB Genel Sekreterliği'nin, konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Genel Sekreterliğimize bağlı Hekimhan Devlet Hastanesi D grubu 30 Yataklı İlçe Devlet Hastanesi olup, yeni hizmet binası açılırken görüntüleme sistemi için dijital röntgen, USG cihazı, kapalı ameliyatlar için laparoskopi cihazı ve diğer tüm tıbbi sistemler için yeni cihazlar hastanemize tedarik edilmiştir. Rol grubu içinde herhangi bir tıbbi cihaz ve donanım eksiği bulunmamaktadır. Hastanemiz yeni hizmet binasına taşındıktan sonra 1. Basamak 4 Yataklı Yoğun Bakım Servisi ve 6 Yataklı Palyatif Bakım Servisi birimlerini açarak, halkımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunumu gerçekleştirmektedir.

Hastanemizde şuan itibariyle İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Aile Hekimliği, Çocuk Sağlığı branşlarında uzman hekimler hizmet vermektedir. Anestezi ve Reanimasyon branşında uzman hekim geçici görevlendirme ile bu hizmeti vermektedir.

Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler, ilçe nüfusu, ilçenin merkeze uzaklığı, ilçenin gelişmişlik düzeyi, 15-49 yaş kadın sayısı, gebe sayısı, bebek sayısı, gebe sayısı, hastanenin yatak sayısı vb. kriterlere göre A.B,C,D,E olarak sınıflandırılmaktadır. Hekim kadroları bu gruplandırmaya göre belli olmaktadır. D grubu hastanelerde zaten kardiyoloji, KBB ve Göz branşlarında uzman hekim kadrosu yoktur. Hekimhan Devlet Hastanesi de D grubu bir hastane olduğundan haliyle bu branşlarda uzman hekim kadrosu bulunmayacaktır.

Hekimhan İlçemizde 15-49 yaş arası kadın nüfusu 3678 olup bu oran ildeki 15-49 yaş arası kadın sayısının %1,8 ini oluşturmaktadır. İlçemizde 2 adet A tipi 112 Acil Sağlık İstasyonu mevcut olup, ilçe hastanemizden il merkezine yapılan hasta sevklerinde problem yaşanmamaktadır. Hekim dışı sağlık personeli sayısında hastanenin tüm kadroları dolu olup Ebe, Hemşire ve Sağlık Teknikeri sayısında eksik personel bulunmamaktadır. Halkımıza daha nitelikli sağlık hizmeti vermek için özverili çalıştığımızı tüm kamuoyuna önemle bildiririz."

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ebru çoban (7 yıl önce)
    Allah yardım etsin dışarıdan öğle hoşmu görünüyor ya içine gelinde görün kırık için Malatya çıkık için Malatya kaşıntı yanık alerji için Malatya .sevk edilen hastalar hangi rahatsızlıktan sevk edilmiş incelensin .çok şükür hastane ama imkanları daha fazla olmalı .
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ FİRKER (7 yıl önce)
    ÇOK GÜZEL BİR HASTAHANE ÇALIŞANLARDA GAYET SAMİMİ EN KISA ZAMANDA ZİYARET EDECEĞİM HEKİMHANIMIZA YAKIŞAN BİR HASTAHANE
    0
    0
    Yanıtla
  • boztepeli (7 yıl önce)
    C olsun hekimi olsun çokmu zor
    0
    0
    Yanıtla