SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'ın Sorunları Görüşüldü

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, Hekimhan’ın sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı bir platform gerçekleştirildi.

İki gün süren platformun ilk günü Hekimhan’da Kaymakam Ramazan Fani başkanlığında düzenlendi ve toplantıya muhtarlarda katıldı.

Toplantının ikinci günü ise daha geniş katılımlı olarak Özka Tesislerinde gerçekleştirildi. Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani başkanlığında gerçekleştirilen Hekimhan Platformu toplantısına, AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca, Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğullları, Kurşunlu Belediye Başkanı Necati Benli, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, İpekyolu Belediye Başkanı Kaya Akgül, İstanbul Hekimhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Paşa Koç, Ankara Hekimhanlılar Dernek Başkanı Hasan Alıcı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, Avrupa Hekimhanlılar Derneği Başkanı Ali Ercan, Elektrik Mühendisi Muhittin Güven, Hekimhan İl Genel Meclis Üyesi Nebi Yiğit, İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan, katıldı.

Kaymakam Ramazan Fani, burada, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini vurgulayan bir brifing sundu.

Kaymakam Ramazan Fani, “İlçemiz maden yatakları bakımından son derece zengin olup ilçe ekonomisi bu madenlerin devlet ve özel sektör tarafından işletilmesi ve kayısı, nispeten ise ceviz yetiştiriciliği üzerine kuruludur. Hekimhan’ın ulaşımında demir yolunun önemi de büyüktür. Özellikle ulaşım ve maden cevheri nakliyatı bakımından demir yolunun büyük faydası vardır. Demir cevheri nakliyatı bakımından Türkiye’nin 11.garı durumundadır. İlçeden Malatya - Sivas demiryolunun geçmesi nedeni ile şehirlerarası ulaşım büyük ölçüde mavi trenle ve ekspres trenle sağlanmaktadır. 2009 yılı itibarı ile ilçe merkezi, kasaba ve köylerde toplam 28 İlköğretim okulu bulunmaktadır.Bu okulların 11’i 8 sınıflı, 17 ‘si ise birleştirilmiş sınıflı İlköğretim okuludur. Bu okullarda 140 derslikte toplam 2354 öğrenci eğitim ve öğrenim görmektedir. İlçemizde 1 hastane, 7 sağlık ocağı ve 2 si faal olmak üzere 18 sağlık evi bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılık ilçe halkının asıl geçim kaynağını oluşturmaktadır. Toplam 198.875 dekar tarım arazisi üzerinde 4379 çiftçi tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Tarım arazilerinin 57.681 dekarlık kısmında sulu tarım, 140.894 dekarlık kısmında ise susuz tarım yapılmaktadır.” dedi.

Hekimhan Kaymakamlığı’nın proje ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kaymakam Ramazan Fani, ilçenin sorun ve ihtiyaçlarına ilişkin olarak şu bilgilerini verdi:

“2009-2010 Öğretim yılında mevcut bulunan Hekimhan Lisesinin paylaşımı ile eğitim- öğretime başlayacak olan Anadolu Lisesi zaman içerisinde öğrenci sayısının artması ile kendisine ait binası kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle Anadolu Lisesi binasına ihtiyaç duyulmaktadır. İlçemizde 3 Ortaöğretim kurumu var bunlardan 2’sinde Erkek Pansiyonu mevcuttur. Kızlarımızın İlköğretimden sonra ilçe merkezinde Ortaöğretim’ e devam etmeleri için kalacakları bir yurt binası bulunmamaktadır. 200 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdunun ilçemize açılması eğitim öğretim faaliyetlerini olumlu yönde etkileyecek, imkansızlıklardan okuyamayan kız çocukları öğrenime devam edebilecektir. Köylerimizden ve çevre ilçelerden, ilçemize öğrenci girişi sağlanacaktır. İnönü Üniversitesi bünyesinde bulunan Hekimhan Meslek Yüksek Okulu, İnönü Üniversitesi Kampusunda eğitim öğretim vermektedir. Bu okul bünyesinde Maden bölümü mevcuttur. Hekimhan Meslek Yüksek Okulu’nun ilçemize açılmasıyla birlikte hem maden bölümü öğrencileri Hekimhan madenleri üzerinde pratik eğitim alabilecekler hem de ilçemizde mevcut maden şirketlerinde staj görebileceklerdir. Aynı zaman da Hekimhan Meslek Yüksek Okulu’nun ilçemizde açılması ilçemizin sosyo- ekonomik gelişimine son derece önemli katkılar sağlayacaktır. İstifa ederek ilçemizden ayrılan kadın doğum uzmanı ve çocuk doktorunun yerine yeni uzman hekimler atanmasına ve ayrıca 5 pratisyen hekime ihtiyaç duyulmaktadır. Devlet Hastanesi Deprem Güçlendirme işi için 190 Milyon TL ödenek ihtiyacı bulunmaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız