SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Helal Olsun Elazığlı Başkana!..

A- A+ PAYLAŞ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) düzenlediği Elazığ Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi'ne şirketi adına giren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Öztürk (fotoğraftaki), "kıyasıya rekabet" yatarak, 180 dolar olan abone bağlantı ücretinin 5 dolara düşmesini sağladı. Malatya'da ise söz konusu rakam 180 dolar olarak uygulanıyor..

ELAZIĞ NE YAPTI?.
Doğalgaz abone bedelini, hemşehrileri lehine "ultra süper" bir indirim noktasına getiren Elazığ TSO Başkanının, Elazığlılara sağladığı avantaj, yaygın basında da geniş bir şekilde yer buldu.

Hürriyet Gazetesi'nde "Elazığlı ihaleye iyi asıldı gaz bağlatmak 5 dolara indi" başlığıyla yayınlanan haber şöyle:

"Elazığlı ihaleye iyi asıldı gaz bağlatmak 5 dolara indi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) düzenlediği Elazığ Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi, memleketinin yatırımını yabancı şirkete yaptırmak istemeyen işadamı Suat Öztürk'ün yarattığı rekabet nedeniyle 6 saat 15 dakikada tamamlanabildi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını da yürüten Öztürk, sektörün önde gelen şirketlerinden Aksa'nın Anadolu Doğalgaz'a karşı 72 tur dayandı. Öztürk ihaleyi alamasa da Elazığlılar Öztürk sayesinde kár payı eklenmeksizin doğalgaz satın alacak. Ayrıca 180 yerine yalnızca 5 dolar ödeyerek abone olacaklar.

KÁR PAYI YOK: Elazığ merkez ile Yazıkonak, Yurtbaşı ve Hankendi'nin doğalgaz dağıtım lisansının 30 yıllığına verilmesi için düzenlenen ihaleye; Anadolu Doğalgaz, Çelikler İnşaat, HSV İnşaat, Metangaz, Peker İnşaat, Şarkgaz ve Yıltaş katıldı. Aksa Enerji, daha önceki doğalgaz dağıtım ihalelerinde 6 kez ihale alarak yasal sınırı doldurduğu için Anadolu Doğalgaz şirketiyle ihalede yer aldı. İlk aşamada sıfır (0) birim hizmet amortisman bedeli önererek, doğalgazı kár payı eklemeksizin, aldıkları fiyata vermeyi kabul eden Anadolu Doğalgaz ve Suat Öztürk'ün şirketi Şarkgaz karşı karşıya kaldı.

180'DEN 5 DOLARA: İkinci aşamada 180 dolarlık abone bağlantı bedeli üzerinden açık eksiltme yapıldı. İki şirket bir ya da ikişer dolar eksiltmeyle saatlerce yarıştı. 72'nci turda Şarkgaz, 6 dolara indi. Anadolu Doğalgaz'ın teklifini 5 dolara çekmesiyle, Şarkgaz ihaleden çekildi. Öztürk ihaleyi kaybetmesine rağmen, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve ihaleyi izleyen Elazığlılar kendisine teşekkür etti.

Onlar inat etti, ben de ettim, Elazığ kazandı

ELAZIĞ'da tüp dolum, LPG ve iplikçilik işi yapan Suat Öztürk, şirketi Şarkgaz ile girdiği ihalede ilk hedefinin kazanmak olduğunu söylemekle birlikte, şu değerlendirmeyi yaptı: "Amacımız bu işi almaktı, ona göre hesabımızı da yaptık. Ancak ihale çok zorlu geçti. Şartnameye göre 8 yıl fiyat değiştiremiyorsunuz, abone bedelini de 5 yıl sonra yeniden belirleyebiliyorsunuz. Bizim kafamızda 150 dolarlık abone bedeli vardı, ancak baktık rakimiz inat ediyor, biz de ettik. 8 yılda tamamlayacağımız yatırımı 12 yılda tamamlarız diye düşündük, ama 5 dolarlık fiyattan daha öteye gidemedik. Gönül isterdi ki ihaleyi alalım ama sonuçta Elazığlı bu işten kárlı çıktı. Trakya'dan sonra en ucuz enerji Elazığ'ın oldu."

MALATYA'DA DURUM..
Malatya'da ise söz konusu abone bağlantı bedeli 180 dolar+KDV..

Malatya Doğalgaz Dağıtım Lisans ihalesini kazanan, Malatya Belediyesi'nin de yüzde 10 doğal ortağı olduğu Pegaz Şirketi'nin, halen sürdürülen doğalgaz şebeke çalışmaları ile ilgili bilgilendirme faaliyetlerinin yansıtıldığı internet sitesinde ise, ücretlendirmeyle ilgili hiçbir bilgi yeralmıyor. Abone bağlantısı ile ilgili detaylara yer verilen internet sitesinde, "Fiyatlar"la ilgili bölümde "Güncelleniyor" yazısı çıkıyor.

Malatya'da yaklaşık 80 bin doğalgaz abonesi yapılmasının planlandığı belirtilirken, Elazığ ve Malatya'daki abone ücretleri arasındaki 36 kat fark, Malatyalıları "Belediyeden ve ilgili şirketten açıklama yapılması" beklentisine soktu.

Bu arada, Elazığlı'nın 5 dolar ödeyeceği abonelik için Malatya'daki tarifenin 180 dolar olması, "Doğalkaz mıyız?" sorusunu akıllara getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız