SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Helal Sana Hemşehrim!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamı Ali Nahit Bozatlı, kendi adına yaptırdığı 15 derslikli okulun yüzde 51’lik bölümünü tamamlayıp il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ederken Yeşiltepe’de anne ve babası adına yaptıracağı sağlık ocağının ise yaklaşık 500 bin YTL (500 milyar TL) olan tüm bedelini de kendisi üstlendi.

Yeşiltepe Atatürk Mahallesi'nde yaptırılacak olan “ Vahit ve Nezahat Bozatlı Sağlık Ocağı”nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Sağlık Müdürü Sezai Demirel, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, bazı il genel meclisi üyeleri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Sağlık Ocağı'nın temel atma töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Veren el, alan elden üstündür kültürünün yaşatılması önemlidir. İlimiz adına örnek bir çalışma sergileniyor. Bu yatırımın örnek olmasını diliyorum" dedi.

Vali Daşöz konuşmasında anne ve babanın hakkının ödenemeyeceğini, Ali Bozatlı’nın anne ve babasına adına yaptırdığı sağlı ocağının büyük önem arz ettiğini, eğitim ve sağlık alanında yapılan yardımların her takdirin üzerinde olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, yaklaşık 3 yıl içerisinde devlet vatandaş işbirliği ile 6 sağlık ocağı yaptırdıklarını bir başka sağlık ocağı yapımı için hayırsever bir işadamı bulduklarını yer sorununun çözümlenmesiyle kısa süre içerisinde temel atabileceklerini belirtti.

Aslanoğlu, İşadamı Ali Nahit Bozatlı'nın Yeşiltepe'ye kendi adına yaptırdığı 15 derslikli okulun yüzde 51’lik kısmını üstlendiğini ve yaklaşık 400 bin YTL (400 milyar TL) harcadığını ve okulu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne diğer bölümlerinin tamamlanması için teslim edildiğini bir sorunun çıkmaması halinde önümüzdeki eğitim yılında okulun hizmete girebileceğini kaydetti.

Aslanoğlu, Ali Bozatlı’nın anne ve babası adına yaptıracağı sağlık ocağının tüm masrafını kendisinin karşılayacağını ve yaklaşık tutarın 500 bin YTL ( 500 milyar lira ) olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Cemal Akın’da törendeki konuşmasında sağlık ocağı arsasını belediye olarak kendilerinin verdiğini , işadamı tarafından yaptırılacak olan sağlık ocağının yapımında Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun da önemli katkısı olduğunu belirtti.

İşadamı Ali Nahit Bozatlı da konuşmasında, anne ve babası adına sağlık ocağı yaptırarak bir ölçüde de olsa onlara vefa borcunu ödeyebileceğini belirtti. Bozatlı, bu ülke insanı olarak ülkeye ve memleketine hizmet etmek istediğini, bundan sonrada bu tür yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel’de konuşmasında devlet vatandaş işbirliği içinde yaklaşık 3 yıl içinde 6 sağlık ocağı yapıldığını söyledi.

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Şaban Taçyıldız ‘da konuşmasında Ali Nihat Bozatlı’nın, MEV’in mütevelli heyeti üyesi olduğunu, kendi adına okul yapımının yüzde 51’lik bölümünü üstlendiğini, bugünde anne ve babası adına sağlık ocağı yapmakta olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti. Taçyıldız, MEV olarak eğitime verdikleri önem dolayısıyla bu yıl içerisinde de 4 okulun temelinin atılması planladıklarını da ifade etti.

Törende daha sonra kurban kesilerek sağlık ocağının temeline ilk harc atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız