SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hele O Zaman Olsun' Meclisi!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı Meclis Başkanvekili Süleyman Erkuş başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları komisyonlardan geldiği şekilde oylayarak karara bağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan toplantı, Meclis üyelerinin gündeme alınması istemi ile verdikleri önergelerin ayrı ayrı okunması ve görüşülerek karara bağlanması ile devam etti. Gündeme alınması ve görüşülmesi istenen ilk önerge, incelenmesi için ilgili komisyona havale edildi.

MECLİS ARTIRMA GEREĞİ GÖRMEDİ!..
Yaklaşık 25 yıl önce yapılan ve mevcut ihtiyaca cevap vermediği gerekçesi ile satışa çıkarılan ve geçtiğimiz günlerde Hollanda merkezli bir gruba satılan Hal binasında mevcut bulunan 50 dükkân sayısının yeni taşınacak yerde de aynı kalması yönünde AKP’li üyelerin verdiği önerge oldu. Önergeyi oylamaya sunmaya hazırlanan Başkan vekili Erkuş, MHP’li Latif Yıldırım’ın söz istemesi üzerine oylamayı durdurarak Yıldırım’a söz verdi. MHP’li Yıldırım “ Hal binasında bulunan dükkân sayısını 50 ile sınırlamak geleceğe ipotek koyma ile eş anlamlıdır. Bildiğiniz gibi Hal binamız yaklaşık 25 yıl önce 50 dükkan olarak planlanmış ve bugüne kadar gelmiştir. Bizlerinde önümüzdeki 25- 30 yılı göz önüne alarak bir karar vermeliyiz. Bu önerge bir nevi geleceği ipotek altına almaktır” iddiasında bulundu. Bunun üzerine söz alan AKP’li Ahmet Ergün’de “Hal binasında bulunan 50 dükkan ihtiyaca cevap vermektedir. İhtiyaca cevap vermeyecek duruma gelmesi durumunda o zamanki meclis bu sayıyı artırabilir” diyerek önergenin lehine konuştu. Yapılan bu konuşmalardan sonra önergenin gündeme alınmasına ve sayının 50 olarak sabitlenmesi konusunda yapılan oylama AKP’lilerin oyları ile kabul edildi.

“BİRİLERİNE RANT YARATILACAK”
Üçüncü önerge ise tapunun Saray Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Ziraat Bankasına ait olan mülkiyetin (Belediye yanındaki eski Emlakbank binası) ileride yaptırılacak olan meydan düzenlenmesi için Belediye tarafından satın alınması yönünde verilen önerge oldu. Meclisin CHP’li tek üyesi Doğan Ağdaş “ Malatya’nın en büyük mahallelerinden olan Kemal Özalper’de oturuyorum. Mahallemde kaldırım yok, belediye hizmetleri yeterince yapılmıyor. Konuyu Belediye Başkanına söylediğimizde ‘paramız yok’ diyor. Paramız yoksa burayı nasıl alıyoruz. Dolayısıyla buranın meydan falan olacağı yok, birilerine rant yaratılacak.” diye konuştu.

Başkanvekili Erkuş “ Teşekkür ederim Doğan bey, bu sizin görüşünüz” diyerek oylamaya geçti. Bu arada AKP’li üye Selahattin Aşan “Rantsa hangi rant? Böylesi asılsız sözlerle meclisi zan altına bırakamaz sayın başkan” diyerek araya girdi. Başkanvekili Erkuş; “O üyemizin görüşü” dedi ve konunun komisyona havalesi için oylamaya geçti ve AKP’lilerin oylarıyla konu İmar komisyonuna havale edildi.

DİĞER KARARLAR..
Gündem dışı verilen önergelerin görüşülmesinden sonra gündem maddelerine geçildi. 2007 yılı kesin hesap tasdiki komisyondan geldiği şekliyle AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Belediye Zabıta Talimatnamesi hakkında düzenlenen ve 245 maddenin yer aldığı yeni Zabıta Talimatnamesinin, yasalar ve yönetmeliklere uygun olup olmadığı yönünde incelenmesi ve ondan sonra meclise getirilmesi için 2’si zabıtadan olmak üzere Belediye Hukuk Müşaviri Gülay Zengin, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Fındık, AKP’li Metin Mandal ve MHP’li Taner Özhan’dan oluşan 6 kişilik bir komisyon kurulması oy çokluğu ile kabul edildi.
Yeşiltepe mahallesinde bulunan ve 778 m2’lik bölümü Malatya Belediyesine ait olan arsanın Sağlık Müdürlüğüne, sağlık tesisi alanı olarak satışı yapılması ve Mustafapaşa Mahallesinde (Rahmi Akıncı ilköğretim ve lisesi) Mülkiyeti Belediyeye ait 3 arsada toplam 169 M2’lik arsanın okul alanında kullanılmak üzere İl Özel İdaresine satışı konusunda encümene yetki verilmesi AKPlilerin oylarıyla komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

İçinden yol geçirilmesi için daha önce mecliste karar alınan ve mahkemece iptal edilen Vilayet parkının eski haline dönüştürülmesi, Cihadiye (2.OSB) 173 ada 21 nolu parselde benzin istasyonu kurulması, Hüseyinbey Mahallesi (Atatürk Spor salonu karşısı) 3367 ada 5 parselin sağlık alanı olarak belirtilmesine, Beydağı-Tecde- Çarmuzu mahallelerinde kot farkı çekilmesi, Tecde’ mahallesindeki yoğunluk artışı talebi AKP’lilerin oylarıyla komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

Çamurlu köyü 4738 ada 1 parsel ile Saray Mahallesi 4461 ada 2 nolu parsel hakkındaki yoğunluk artışı talebi MHP ve CHP’li üyelerin çekimser AKP’li Vahap Özdemir’in red oylarına rağmen AKP’nin oylarıyla komisyondan geldiği gibi kabul edildi. Çilesiz Mahallesi 1096 ada ve 1 no’lu parsel ve Karakavak mahallesi 3491 ada 3 No’lu parsel (Fahri Kayhan Bulvarı) de yoğunluk artışı, Beydağı Mahallesi Kanalboyu 3. Sokağa Şehit Murat Doğru ve Turgut Özal Mahallesi 1.Cadde 5. Sokakta bulunan parka Gül Sokağı ismi verilmesi , Mustafa Paşa Mahallesi (Hasanbey caddesi arkası) 380 ada 140 nolu parselde bulunan yapıların 3 kattan 5 kata çıkarılması konuları komisyondan geldiği şekliyle AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. İmar konuları gündeminde yer alan 5 maddenin görüşülmesi ertelenirken 17 madde de Haziran ayı oturumunda görüşülmesi karara bağlandı. Belediye Meclis toplantısı 6 Haziran Cuma gün saat 14.30’da toplanma kararı alındıktan sonra sona erdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız